Στην ελληνοϊταλική συνεργασία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed αναφέρεται δημοσίευμα της Rheinische Post και γράφει:
«EastMed είναι το όνομα του σχεδιαζόμενου αγωγού φυσικού αερίου που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ευρώπη να αντικαταστήσει τις προμήθειες από τη ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom. Ο αγωγός έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει φυσικό αέριο από την ανατολική Μεσόγειο στην Ιταλία μέσω Κύπρου, Κρήτης και ηπειρωτικής Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο χώρες όπως το Ισραήλ, ο Λίβανος, η Αίγυπτος και η Κύπρος θα τροφοδοτούσαν με αέριο, από τις περιοχές παραγωγής τους, το ευρωπαϊκό δίκτυο.
«Η διαχείριση του έργου ανήκει στην θυγατρική της ΔΕΠΑ «ΥΑΦΑ – ΠΟΣΕΙΔΩΝ», στην οποία συμμετέχει ισομερώς η ιταλική Edison… Ωστόσο, η Τουρκία θα μπορούσε να εμποδίσει το έργο. Ο αγωγός θα πρέπει να διασχίσει μια θαλάσσια περιοχή που η Άγκυρα διατείνεται ότι είναι δική της οικονομική ζώνη. Πίσω από τις αντιρρήσεις όμως κρύβεται το σχέδιο του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν να κάνει τη χώρα του διάδρομο για τις προμήθειες ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιμένει η ακρίβεια στην Ευρωζώνη με φόντο το νέο ενεργειακό σοκ
- Στα 911 δισ. ευρώ έφτασε το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2025
- Ellinikon Sports Park: Το «ανοιχτό σε όλους» πάρκο και το ενοίκιο 1,477 εκατ. ευρώ το χρόνο, που εισπράττει η Lamda Development
- Ζ. Κλαπαδάκη: Νέα Supply Chain Coordinator στη Mitsopoulos
- TITAN S.A. - Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Αγορά ιδίων μετοχών
- Εργο 3,5 εκατ. ευρώ για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Μεγαλόπολη
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








