Ισχυρό ρήγμα έχει σημειωθεί στην Κοινοβουλευτική ομάδας των ΑΝΕΛ. Ένας , ένας βουλευτής των ΑΝΕΛ ακολουθει το ΝΑΙ …ακλουθώντας το δρόμο της διαφοροποίησης.
Ο βουλευτής Ηρακλείου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Δαμαβολίτης αποκάλυψε τη διαφοροποίησή του από την επίσημη γραμμή του κόμματός του, λέγοντας ότι πρόκειται να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Να ακυρώσει το δημοψήφισμα κάλεσε τον πρωθυπουργό ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Βασίλης Κόκκαλης. Όπως ανέφερε ο κ. Κόκκαλης, εάν το δημοψήφισμα πραγματοποιηθεί θα ψηφίσει υπέρ της Ευρώπης, τονίζοντας ότι δεν έχει εντολή από τους πολίτες για capital controls, ούτε για κούρεμα καταθέσεων. «Άκουσα τον κ. Σακελλαρίδη να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνει capital control, γι’ αυτό ψήφισα υπέρ του δημοψηφίσματος» σημείωσε.
Επισης , ο Βουλευτής ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος με επιστολή του επισημαίνει ότι : ΖΗΤΩ την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ του δημοψηφίσματος και την ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το αργότερο τις 20 Ιουλίου (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής ομολόγου ΕΚΤ ύψους 3,5 δις με συνέπεια άμεση χρεωκοπία με ενεργοποίηση του όρου cross default, σε περίπτωση μη πληρωμής του) που είναι η τελευταία δυνατή ημερομηνία ώστε να αποφεύγει μέγιστα δεινά ο τόπος μας. Είναι ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για ΟΛΟΥΣ μας. Η παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην ΕΕ είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νίκος Μαυραγάνης, γίνεται ο 4ος βουλευτής του κόμματος του Πάνου Καμμένου που διαφοροποιεί τη στάση του για το δημοψήφισμα. Ο κ. Μαυραγάνης, χαρακτήρισε «Νόθο» το δημοψήφισμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε, ότι «αν και παραμένει μαχητής του Όχι, ο λαός καλείται να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του, αλλά καλείται με το πιστόλι στον κρόταφο».
Σύμφωνα με πληροφορίες , το δρόμο της διαφοροποίησης θα ακολουθήσουν και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ και βουλευτές της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ . Κάποιοι μάλιστα εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με τον κ. Π.Καμμενο , ο οποίος παραμένει εγκλωβισμένος στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αδιαφορώντας για τα στελέχη του κόμματος, και την πορεία του κόμματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Eurobank: Εγκρίθηκε το αίτημα για squeeze out της Ελληνικής Τράπεζας
- Τιτάν: Αύξηση πωλήσεων και Ebitda αλλά πτώση στα καθαρά κέρδη 16,6% στο α’ τρίμηνο 2025
- Σε ποιες επενδύσεις στρέφονται οι Έλληνες το 2025
- Tesla: Απορρίφθηκε το όνομα Robotaxi για την αυτόνομη υπηρεσία της
- Τουρκία: Το X μπλόκαρε τον λογαριασμό του Εκρέμ Ιμάμογλου
- Κίνα: Πάνω από το 80% των εισηγμένων στο Χρηματιστήριο κατέγραψαν κέρδη το 2024
- Χατζηδάκης για brain drain: Έχουν επιστρέψει 400.000 Έλληνες από τους 600.000 που έφυγαν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις