Η Performance Technologies και η HPE αναβάθμισαν το κεντρικό δίκτυο του αεροδρομίου χωρίς καμία διαταραχή στη λειτουργία του
Σε ριζικό εκσυγχρονισμό των ψηφιακών του υποδομών προχώρησε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Η Performance Technologies, σε συνεργασία με την HPE, αναβάθμισε το κεντρικό επιχειρησιακό δίκτυο του αεροδρομίου (FBCC), το «νευρικό σύστημα» που υποστηρίζει όλες τις βασικές λειτουργίες, καθώς και τα κρίσιμα συστήματα πληροφορικής και τεχνολογίας του αερολιμένα.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής εκσυγχρονισμού των ψηφιακών υποδομών του ΔΑΑ, το υφιστάμενο δίκτυο αναβαθμίστηκε μέσω αντικατάστασης, με στόχο την ενίσχυση της επεκτασιμότητας, της διαθεσιμότητας και της λειτουργικής αποδοτικότητας, σε ευθυγράμμιση με τις αυξανόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις, χωρίς καμία διαταραχή στη λειτουργία του αεροδρομίου.
Η Performance Technologies υλοποίησε μία σύγχρονη αρχιτεκτονική βασισμένη σε τεχνολογίες HPE Networking και Software Defined Networking (SDN), προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις ενός mission critical περιβάλλοντος.
Η προσέγγιση περιλάμβανε τον εκσυγχρονισμό του campus δικτύου και του data center. Στο campus, πραγματοποιήθηκε αντικατάσταση του συνόλου του εξοπλισμού (access, aggregation και core), υλοποίηση backbone υψηλής χωρητικότητας και μετάβαση σε αρχιτεκτονική VXLAN/EVPN, με παράλληλη ενίσχυση της ασφάλειας σύμφωνα με διεθνή πρότυπα.
Στο data center, εφαρμόστηκε αρχιτεκτονική Spine Leaf, με δύο Active/Active υποδομές διασυνδεδεμένες μέσω redundant 100G συνδέσεων, διασφαλίζοντας υψηλή διαθεσιμότητα και ανθεκτικότητα. Η αξιοποίηση του SDN επέτρεψε την αυτοματοποίηση και την απλοποίηση της διαχείρισης μέσω κεντρικού orchestrator, ενώ η 24×7 παρακολούθηση και υποστήριξη από το NOC της Performance Technologies εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο υπηρεσιών με SLA based απόκριση και αποκατάσταση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πυρά Ανδρουλάκη για το Ταμείο Ανάκαμψης: «Χρησιμοποιήθηκε για μπίζνες από το κλειστό σύστημα Μαξίμου»
- ΕΚΤ: Φρένο στο εισόδημα των νοικοκυριών της ευρωζώνης και πιέσεις στις επιχειρήσεις το α΄τρίμηνο
- Πρωτοφανές κενό ασφαλείας εκθέτει την κυβέρνηση μετά την παγίδευση Ντόκου από Ρώσους φαρσέρ
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Πρόγραμμα Οικονομικών Ανακοινώσεων για το υπόλοιπο της χρήσης 2026
- Τραπεζικά επιτόκια Μαΐου: Μικρή ανάσα για δανειολήπτες, παραμένουν χαμηλές οι αποδόσεις των καταθέσεων
- Η «δίψα» των Μεξικανών για τον αγώνα με την Αγγλία εκτόξευσε τα εισιτήρια στα 36.000 δολάρια
- Παράταση στην αναστολή των δρομολογίων στο τμήμα Πάτρα – Καμίνια – Πάτρα
- Eurostat: Η Ελλάδα με το μεγαλύτερο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στην ΕΕ το α΄ τρίμηνο
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








