Υποσχόμενα χαρακτηρίζει τα νέα αναφορικά με τις ανακαλύψεις αποθεμάτων φυσικού αερίου ανοικτά της Κύπρου η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα, ενώ όπως αναφέρει, η Ε.Ε. και ειδικά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσαν με σαφή τρόπο την Τουρκία να αντιστρέψει αμέσως τις ενέργειές της στα Βαρώσια, καθώς καθιστούν δυσκολότερη την προοπτική επίτευξης λύσης του Κυπριακού.
Σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της Κύπρου και απαντώντας γραπτώς σε ερωτήσεις, η κα Μέτσολα αναφέρεται στο αν και κατά πόσον το φυσικό αέριο μπορεί να αποτελέσει πηγή συνεργασίας και όχι συγκρούσεων, ιδίως στην παρούσα φάση.
«Οι πρόσφατες ανακαλύψεις σημαντικών αποθεμάτων φυσικού αερίου στα ανοικτά της Κύπρου είναι σημαντικές για δύο λόγους: Πρώτον φέρουν την υπόσχεση της αύξησης της παραγωγής φυσικού αερίου στην Ε.Ε. χωρίς εξάρτηση σε τρίτες χώρες για την προμήθεια ενέργειας. Τα νέα αυτά είναι υποσχόμενα τη στιγμή που χρειαζόμαστε να αντικαταστήσουμε τις ρωσικές πηγές ενέργειας. Δεύτερον, η σημερινή κρίση έχει φέρει τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακόμα πιο κοντά – αναπτύσσουμε κοινές λύσεις για κοινά προβλήματα. Αυτό σημαίνει πως η ανακάλυψη μεγάλων κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε μια χώρα είναι μια καλή είδηση για όλο το μπλοκ και μας κάνει όλους δυνατότερους. Πιστεύω πραγματικά πως μια κοινή προσέγγιση στην ενέργεια μπορεί να μας φέρει ακόμα πιο κοντά και να γίνει καταλύτης για την ειρήνη και τη συνεργασία παρά παράγοντας που προκαλεί συγκρούσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΚΕΔΕ: Διεκδικεί 4,5 δισ. ευρώ για το 2026 και εξαγγέλλει κινητοποιήσεις
- Γαλλία: Η Shein απέφυγε την αναστολή λειτουργίας, παραμένει υπό επιτήρηση
- Pfizer: Επικράτησε της Novo Nordisk, εξαγοράζει με 10 δισ. δολάρια τη startup κατά της παχυσαρκίας Metsera
- Μελόνι: «Με την δεξιά στην κυβέρνηση, δεν θα εγκριθεί ποτέ ειδικός φόρος για τις μεγάλες περιουσίες»
- Καταδίκη από ΝΔ και Π. Μαρινάκη της επίθεσης με γκαζάκι στα γραφεία της Ομάδας Αλήθειας
- ΤτΕ: Μειώθηκαν οι συναλλαγές μέσω καρτών το α΄εξάμηνο
- Sky News: Ο Πούτιν «παραγκώνισε» τον Λαβρόφ γιατί το έκανε να μοιάζει «αδύναμος»
- Η Κύπρος ένα βήμα πιο κοντά στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








