Η φαρμακευτική μονάδα της Roche ήταν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης με αύξηση 9% στις πωλήσεις
Άνοδο πωλήσεων κατέγραψε η Roche κατά το α’ τρίμηνο του 2025, καθώς οι επενδυτές αναμένουν αποτελέσματα από κλινικές μελέτες που διενεργεί η ελβετική φαρμακευτική που θα καθορίσουν την πορεία της μελλοντικής της ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 7,2% στα 15,4 δισ. ελβετικά φράγκα (18,6 δισ. δολάρια), σε σύγκριση με την πρόβλεψη των αναλυτών για 15,3 δισ. φράγκα.
Η φαρμακευτική μονάδα της Roche ήταν η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης με αύξηση 9% στις πωλήσεις. Η κυκλοφορία του νέου φαρμάκου για τα μάτια Vabysmo και η χρήση του Xolair για τροφικές αλλεργίες ενίσχυσαν τις πωλήσεις.
Από την άλλη, τα έσοδα από τον διαγνωστικό τομέα παρέμειναν στάσιμα κάτι που η εταιρεία αποδίδει σε μεταρρυθμίσεις τιμολόγησης στην Κίνα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Roche, Thomas Schinecker επιδιώκει να επιταχύνει την προώθηση των πολλά υποσχόμενων πειραματικών φαρμάκων, ενώ παράλληλα αναζητά εξωτερικά περιουσιακά στοιχεία.
Τον περασμένο μήνα, συμφώνησε να πληρώσει έως και 5,3 δισ. δολάρια για μία συνεργασία με την Zealand Pharma για φάρμακα επόμενης γενιάς κατά της παχυσαρκίας. Άλλα κρίσιμα αποτελέσματα φαρμάκων που αναμένονται μέσα στη χρονιά περιλαμβάνουν μελέτες για τον καρκίνο του μαστού, την πολλαπλή σκλήρυνση και τον βήχα των καπνιστών, σύμφωνα με αναλυτές της Jefferies.
Επιπλέον, η Roche δεσμεύτηκε να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια στις ΗΠΑ τα επόμενα πέντε χρόνια και προστέθηκε στη λίστα των φαρμακοβιομηχανιών που ανακοίνωσαν σχέδια επέκτασης στην Αμερική, έπειτα από τις απειλές του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή δασμών εισαγωγές φαρμάκων. Σημειώνεται ότι σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η ελβετική ανταγωνίστριά της Novartis, με επένδυση 23 δισ. στις ΗΠΑ.
Για το σύνολο του έτους, η Roche επιβεβαίωσε το guidance της και αναμένει ότι τα κέρδη ανά μετοχή εξαιρουμένων ορισμένων στοιχείων θα αυξηθούν σε υψηλό μονοψήφιο ποσοστό, και οι πωλήσεις θα αυξηθούν σε μεσαίο μονοψήφιο ποσοστό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις