Πρωτοβουλίες για με τη συνεργασία της με την Τουρκία στο φυσικό αέριο και τις εξαγωγές σιτηρών θα ανακοινώσει η Ρωσία κατά τη σύνοδο της G20 που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία, όπως γνωστοποίησε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Σχεδιάζεται αριθμός συγκεκριμένων πρωτοβουλιών, περιλαμβανομένης της ενίσχυσης της συνεργασίας με την Τουρκία στο φυσικό αέριο και της οργάνωσης μεγάλων αποστολών σιτηρών και λιπασμάτων», ανέφερε σε δήλωση.
Όπως αναφέρει το Reuters, ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος δεν θα συμμετάσχει διά ζώσης στην G20, έχει προτείνει τη δημιουργία ενός «κόμβου αερίου» στην Τουρκία, μέσω του οποίου το ρωσικό φυσικό αέριο θα μπορούσε να πωλείται στην ευρωπαϊκή αγορά.
Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ελπίζει ότι η G20 θα συμβάλει στην εγκαθίδρυση ενός «πολυπολικού» κόσμου -ένας όρος που χρησιμοποιεί συχνά ο Βλαντίμιρ Πούτιν για να επικρίνει αυτό που χαρακτηρίζει δυτική κυριαρχία στις παγκόσμιες υποθέσεις.
Η παρουσία της Ρωσίας στη σύνοδο της G20 έχει προκαλέσει επικρίσεις από δυτικές χώρες και την Ουκρανία, η οποία ζήτησε να απαγορευθεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν να συμμετάσχει στη συνάντηση.
Αξιωματούχοι από τη Ρωσία και την Ινδονησία δήλωσαν σήμερα πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα μεταβεί ο ίδιος στη σύνοδο, αλλά μπορεί να συμμετάσχει σε αυτήν μέσω τηλεδιάσκεψης. Επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Μπαλί θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Επιμένει η ακρίβεια στην Ευρωζώνη με φόντο το νέο ενεργειακό σοκ
- Στα 911 δισ. ευρώ έφτασε το ευρωπαϊκό ηλεκτρονικό εμπόριο το 2025
- Ellinikon Sports Park: Το «ανοιχτό σε όλους» πάρκο και το ενοίκιο 1,477 εκατ. ευρώ το χρόνο, που εισπράττει η Lamda Development
- Ζ. Κλαπαδάκη: Νέα Supply Chain Coordinator στη Mitsopoulos
- TITAN S.A. - Πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Αγορά ιδίων μετοχών
- Εργο 3,5 εκατ. ευρώ για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του οδικού δικτύου στη Μεγαλόπολη
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. - ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








