To υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο και πλέον ετών
Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αύξησε σήμερα το βασικό επιτόκιο κατά 200 μονάδες βάσης στο 18% καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με υψηλό πληθωρισμό και υπερθέρμανση της οικονομίας, ανεβάζοντας το κόστος δανεισμού στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δυο και πλέον ετών.
Η ρυθμιστική αρχή αναθεώρησε επίσης ανοδικά την πρόβλεψή της για τον πληθωρισμό το 2024 στο 6,5–7,0%. Προβλέπει ότι ο ετήσιος πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 4,0–4,5% το 2025, συμβαδίζοντας με τον στόχο του 4%.
Η αγορά ανέμενε την αύξηση του κόστους δανεισμού, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters. Το βασικό επιτόκιο βρίσκεται τώρα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2022.
Η Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 20% σε μια έκτακτη κίνηση λίγο αφότου το Κρεμλίνο έστειλε ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις