Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση ανάγκη η χώρα να αγοράσει καύσιμα από το εξωτερικό
Ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλεξάντερ Νόβακ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία κατάργησε τους δασμούς στις εισαγωγές καυσίμων, αλλά δεν θεωρεί ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να αγοράσει καύσιμα από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Rossiya 1.
Ορισμένες περιοχές της Ρωσίας αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε βενζίνη και οι αρχές αναγκάζονται να περιορίσουν τις πωλήσεις καυσίμων έπειτα από σειρά ουκρανικών επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε διυλιστήρια πετρελαίου.
Ο Νόβακ είπε επίσης ότι η εγχώρια ζήτηση σε πετρελαϊκά προϊόντα έχει μειωθεί.
“Η κατάσταση είναι σταθερή, η εγχώρια αγορά είναι πλήρως εφοδιασμένη με πετρελαϊκά προϊόντα. Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταργήσει τους δασμούς στις εισαγωγές τους”, είπε ο ίδιος.
Ο Νόβακ ανέφερε επίσης ότι η ρωσική κυβέρνηση έχει περιορίσει τις εξαγωγές του ντίζελ για τους μεταπωλητές και παράτεινε την απαγόρευση στις εξαγωγές βενζίνης, μέτρα όπως είπε που αποσκοπούν στο να υπάρξει επιπλέον τροφοδοσία της εγχώριας αγοράς με καύσιμα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τα επιτόκια καταθέσεων στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού
- Κατάσχεση τάνκερ από ΗΠΑ κοντά στη Βενεζουέλα
- Διχασμένη η Fed μείωσε τα επιτόκια
- Κύρωση σύμβασης για Εγνατία Οδό: ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Egis Project στο τιμόνι για 35 χρόνια
- THEON: Ιστορική σύμβαση €1 δισ. με OCCAR για 100.000 συστήματα νυχτερινής όρασης
- Σφυροκόπημα Καρυστιανού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για «κράτος δικαίου», Τέμπη, υποκλοπές
- ΑΑΔΕ για ελαιοπαραγωγούς: Από 1/5/2026 η Α’ φάση ψηφιακής παρακολούθησης διακίνησης αποθεμάτων
- ΕΤΑΔ: FAIS, Evergood – Γευσήνους, REDS και AIR CANTEEN κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για την «Ακτή Βουλιαγμένης»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








