«Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια μη φιλική χώρα που εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στον πόλεμο εναντίον του κράτους μας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον νεοεκλεγέντα Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές , δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Δεν γνωρίζω τα σχέδια του προέδρου να συγχαρεί τον Τραμπ για την εκλογή», είπε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης Τύπου.
«Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια μη φιλική χώρα που εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στον πόλεμο εναντίον του κράτους μας», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Ερωτηθείς εάν η απόφαση του Πούτιν να μην συγχαρεί τον Τραμπ μπορεί να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Πεσκόφ είπε «είναι σχεδόν αδύνατο», καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται «σε ιστορικό χαμηλό σημείο», ανέφερε το Interfax .
«Το τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται από την αμερικανική ηγεσία. Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει πει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι είναι ανοιχτός σε εποικοδομητικό διάλογο, με βάση τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την προθυμία να ληφθούν υπόψη οι αμοιβαίες ανησυχίες», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή, ο διοικητής των ΗΠΑ έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη θέση. Θα δούμε τι θα γίνει τον Ιανουάριο».
Μιλώντας για την υπόσχεση του Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία περιμένει να δει τι θα κάνει ο Τραμπ μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
«Μια φορά [στο Οβάλ Γραφείο], οι δηλώσεις μπορεί μερικές φορές να αποκτήσουν διαφορετικό τόνο. Γι’ αυτό λέμε ότι αναλύουμε προσεκτικά τα πάντα, παρακολουθούμε τα πάντα και θα βγάλουμε συμπεράσματα από συγκεκριμένα λόγια και συγκεκριμένες πράξεις», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΔΙΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- AUTOHELLAS AΝΩΝΥΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ & ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗΣ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΨΗΦΟΥ
- Η Anthropic αποκάλυψε το Claude Opus 5.5 – Έμφαση σε απόδοση και χαμηλότερο κόστος
- Ερντογάν στον ΟΗΕ: Ζήτησε μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναγνώριση της Παλαιστίνης
- QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε. - ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
- Ευρωαγορές: Οριακή άνοδος με το βλέμμα στο πετρέλαιο
- Υπογράφηκε η συμφωνία ΗΠΑ, Δανίας και Γροιλανδίας για νέες αμερικανικές βάσεις
- Παπαδοπούλου: Σε τρίτη εταιρεία ανήκει το βυτιοφόρο που ερευνάται για απόρριψη αποβλήτων
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








