«Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια μη φιλική χώρα που εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στον πόλεμο εναντίον του κράτους μας», δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σχεδιάζει να τηλεφωνήσει στον νεοεκλεγέντα Ρεπουμπλικανό πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ για να τον συγχαρεί για τη νίκη του στις εκλογές , δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Δεν γνωρίζω τα σχέδια του προέδρου να συγχαρεί τον Τραμπ για την εκλογή», είπε ο Πεσκόφ κατά τη διάρκεια της πρωινής συνέντευξης Τύπου.
«Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια μη φιλική χώρα που εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στον πόλεμο εναντίον του κράτους μας», πρόσθεσε.
Ο Πούτιν ήταν ένας από τους πρώτους παγκόσμιους ηγέτες που έστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στον Τραμπ για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.
Ερωτηθείς εάν η απόφαση του Πούτιν να μην συγχαρεί τον Τραμπ μπορεί να επιδεινώσει τις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, ο Πεσκόφ είπε «είναι σχεδόν αδύνατο», καθώς οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών βρίσκονται «σε ιστορικό χαμηλό σημείο», ανέφερε το Interfax .
«Το τι θα συμβεί στη συνέχεια εξαρτάται από την αμερικανική ηγεσία. Ο Πρόεδρος Πούτιν έχει πει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι είναι ανοιχτός σε εποικοδομητικό διάλογο, με βάση τη δικαιοσύνη, την ισότητα και την προθυμία να ληφθούν υπόψη οι αμοιβαίες ανησυχίες», είπε ο Πεσκόφ, προσθέτοντας: «Αυτή τη στιγμή, ο διοικητής των ΗΠΑ έχει μια εκ διαμέτρου αντίθετη θέση. Θα δούμε τι θα γίνει τον Ιανουάριο».
Μιλώντας για την υπόσχεση του Τραμπ να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Πεσκόφ είπε ότι η Ρωσία περιμένει να δει τι θα κάνει ο Τραμπ μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του πριν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις.
«Μια φορά [στο Οβάλ Γραφείο], οι δηλώσεις μπορεί μερικές φορές να αποκτήσουν διαφορετικό τόνο. Γι’ αυτό λέμε ότι αναλύουμε προσεκτικά τα πάντα, παρακολουθούμε τα πάντα και θα βγάλουμε συμπεράσματα από συγκεκριμένα λόγια και συγκεκριμένες πράξεις», είπε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Οριακή επικύρωση του Τοντ Μπλανς από τη Γερουσία ως γενικού εισαγγελέα των ΗΠΑ
- Berkshire Hathaway: Επαναγορά μετοχών 4,5 δισ. δολαρίων – Η μεγαλύτερη από το 2021
- Γερμανία: Στο 28% η AfD, δημοσκοπική κατάρρευση Μερτς
- FT: Καθυστερήσεις ενοικίων για την ION του Andrea Pignataro – Το χρέος $10 δισ. και η μεγάλη εκκρεμότητα στο Ελληνικό
- ΗΑΕ: Ιρανικός πύραυλος έπληξε πλοίο της ADNOC στα Στενά του Ορμούζ
- Τουρκία: Περιορίζει την κυκλοφορία πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα μετά την αύξηση των επιθέσεων
- Handelsblatt: Σε αντίθεση με την Commerzbank, η Αθήνα έχει «ανοιχτές αγκάλες» στις ξένες επενδύσεις
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Μοτζταμπά Χαμενεΐ – Σύντομα μπορεί να είναι νεκρός
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








