Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι 771 ουκρανοί μαχητές παραδόθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο από τη χαλυβουργία Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, ανεβάζοντας σε 1.730 το συνολικό αριθμό των ουκρανών μαχητών που έχουν παραδοθεί από τη Δευτέρα, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Το υπουργείο ανακοίνωσε πως 80 απ’ αυτούς είναι τραυματίες.
Εκατοντάδες ουκρανοί μαχητές έχουν παραδοθεί βγαίνοντας από το λαβύρινθο των μπούνκερ και των σηράγγων που υπάρχει κάτω από το εργοστάσιο, αν και η Μόσχα και το Κίεβο έχουν δώσει διαφορετικές εκτιμήσεις για τους αριθμούς.
Η Διεθνής επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) ανακοίνωσε σήμερα πως έχει αρχίσει την καταγραφή εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου από το Αζοφστάλ.
Η ΔΕΕΣ αναφέρει σε δήλωσή της πως η επιχείρηση για την παρακολούθηση των μαχητών που εγκαταλείπουν το εργοστάσιο, των τραυματιών περιλαμβανομένων, άρχισε την Τρίτη και συνεχίζεται σήμερα.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, η ΔΕΕΣ καταγράφει πληροφορίες από τα άτομα ώστε να παρακολουθεί αυτούς που έχουν αιχμαλωτιστεί.
Η ΔΕΕΣ προσθέτει πως δεν μεταφέρει αυτή τους αιχμαλώτους στα μέρη που κρατούνται.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ξεκίνησε η κούρσα διαδοχής της Κριστίν Λαγκάρντ και συνολικά τεσσάρων μελών της ΕΚΤ
- Το δολάριο αποδυναμώνεται λόγω των ελπίδων για τέλος του Shutdown
- Ανοδος των μετοχών λόγω της αισιοδοξίας για τέλος του Shutdown στις ΗΠΑ
- Αμερικανοί γερουσιαστές κάνουν ένα βήμα για τον τερματισμό κυβερνητικού lockdown
- Βέλγιο: Αντι-drone συμμαχία με Βρετανία, Γαλλία και Γερμανία
- Σαρκοζί: Εξετάζεται το αίτημα αποφυλάκισης του Γάλλου πρώην προέδρου
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ο “χάρτης” των πληρωμών από σήμερα 10/11 έως και την Παρασκευή 14/11
- Θεσσαλονίκη: Χωρίς μετρό από σήμερα 10/11 και για ένα μήνα (Βίντεο)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








