Η Ρωσία θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ως απάντηση στις «αυξημένες στρατιωτικές απειλές» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Σοϊγκού είπε ότι υπήρξε «αύξηση στρατιωτικών απειλών στα σύνορα της Ρωσίας», αναφέροντας αύξηση στον αριθμό των πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις επισκέψεις αμερικανικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη.
«Επιπλέον, οι πιο κοντινοί μας γείτονες, η Φινλανδία και η Σουηδία, έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
«Με αυτόν τον τρόπο, οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στη ζώνη ευθύνης της δυτικής στρατιωτικής περιοχής. Λαμβάνουμε μέτρα για να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτό… Μέχρι το τέλος του έτους, 12 στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες θα σχηματιστούν (εκεί)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: «Θα μιλήσω με τον Σι στο τέλος της εβδομάδας – Οι δασμοί δεν θα επανέλθουν στο 145%»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκαναν το 3Χ3 με αέρα από τις αμοιβαίες μειώσεις δασμών ΗΠΑ – Κίνας
- Google: Η ιταλική Moltiply κατέθεσε μήνυση και ζητά αποζημίωση 3 δισ. ευρώ
- Εθνική Τράπεζα: Ολοκλήρωση της συναλλαγής Frontier III
- Τραμπ: «Ανοιχτό» το ενδεχόμενο να πάω στην Τουρκία για τις συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας
- Eurobank: Αγορά 750.110 ιδίων μετοχών με μέση τιμή 2,4789 ευρώ ανά μετοχή
- Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Μειωμένα 8,1% στα 26,2 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄τρίμηνο
- Χρηματιστήριο: Πάνω και από τις 1.770 μονάδες – Νέο «ξέσπασμα» από τις τράπεζες – Ράλι 6,97% από ElvalHalcor
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις