Η Ρωσία θα αυξήσει τη στρατιωτική της παρουσία στα δυτικά της χώρας, δήλωσε την Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού, ως απάντηση στις «αυξημένες στρατιωτικές απειλές» στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων των κινήσεων της Φινλανδίας και της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, o Σοϊγκού είπε ότι υπήρξε «αύξηση στρατιωτικών απειλών στα σύνορα της Ρωσίας», αναφέροντας αύξηση στον αριθμό των πτήσεων στρατηγικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ στην Ευρώπη και στις επισκέψεις αμερικανικών πλοίων στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και τις στρατιωτικές ασκήσεις στην Ευρώπη.
«Επιπλέον, οι πιο κοντινοί μας γείτονες, η Φινλανδία και η Σουηδία, έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ», πρόσθεσε.
«Με αυτόν τον τρόπο, οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στη ζώνη ευθύνης της δυτικής στρατιωτικής περιοχής. Λαμβάνουμε μέτρα για να ανταποκριθούμε επαρκώς σε αυτό… Μέχρι το τέλος του έτους, 12 στρατιωτικές μονάδες και υπομονάδες θα σχηματιστούν (εκεί)».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραίτηση Γ. Προυσανίδη (Motoroil) από το διοικητικό συμβούλιο – Η νέα σύνθεση
- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- Θετικό άνοιγμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών με με ώθηση από τράπεζες και Ευρώπη – Παραφωνία ο ΟΛΘ
- Πρόοδος στις εμπορικές σχέσεις Κίνας – ΗΠΑ, αλλά προειδοποίηση Σι σε Τραμπ για Ταϊβάν
- Το ΚΕΦΙΜ βλέπει το συνταξιοδοτικό ως μόνιμο βαρίδι στην ΕΕ
- QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Αγορά ιδίων μετοχών
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. - Γνωστοποίηση παραίτησης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου – Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα
- Νίκησαν όλοι στις φοιτητικές εκλογές: Αλλα αποτελέσματα η ΔΑΠ, άλλα η Πανσπουδαστική
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








