Η Ρωσία μπορεί να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου της κατά 500.000-700.000 βαρέλια την ημέρα στις αρχές του 2023, ως απάντηση στο ανώτατο όριο τιμών της Ομάδας των Επτά στις εξαγωγές αργού της χώρας, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντρερ Νόβακ (στη φωτογραφία).
«Είμαστε έτοιμοι να μειώσουμε εν μέρει την παραγωγή μας στις αρχές του επόμενου έτους», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24, προσθέτοντας ότι οι όγκοι αντιστοιχούν σε περίπου 5%-6% αυτού που αντλεί τώρα η Ρωσία.
Ο Νόβακ, ο κύριος διαπραγματευτής της Μόσχας στον ΟΠΕΚ+ και ο βασικός κυβερνητικός αξιωματούχος στον τομέα της ενέργειας, επανέλαβε ότι η Ρωσία δεν θα πουλήσει το αργό της σε αγοραστές και χώρες που χρησιμοποιούν το δυτικό πλαφόν.
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ότι θα υπογράψει διάταγμα για την απάντηση της χώρας του στο ανώτατο όριο τη Δευτέρα ή την Τρίτη. Θα περιλαμβάνει «προληπτικά μέτρα», είπε, χωρίς να διευκρινίσει.
Αλμα κάνουν οι τιμές στο άκουσμα της είδησης, ενισχύονται πάνω από 1%, με το αμερικανικό αργό στα 78 δολάρια και το μπρεντ στα 82 δολάρια ανά βαρέλι.
Ο Νόβακ πρόσθεσε επίσης ότι η απόφαση για το αν θα γίνει hub φυσικού αερίου στην Τουρκία θα ληφθεί το 2023.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- FREE NOW: Νέα αύξηση κεφαλαίου 9,38 εκατ. ευρώ με συμψηφισμό χρέους
- Νέα σκιά στο Qatargate: Ο γιος Αβραμόπουλου στην QatarEnergy και η απάντηση του πρώην Επιτρόπου
- Νέα κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν απάντησε και χτύπησε αμερικανικές βάσεις σε Κουβέιτ και Μπαχρέιν
- Προεδρική οργή μετά το “Εθνικό φιάσκο” στη Νότια Κορέα για τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ
- Το Ισραήλ αναγνωρίζει ομόφωνα τη γενοκτονία των Αρμενίων και πυροδοτεί νέα ένταση με την Τουρκία
- Απόλυτος κυρίαρχος στο γκραν πρι της Αυστρίας ο Τζορτζ Ράσελ
- Περισσότεροι από 1300 θάνατοι λόγω καύσωνα στην Ευρώπη
- Σε ύφεση η φωτιά στο Πευκάλι Κορινθίας μετά από ολονύχτια μάχη με τους ανέμους
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








