Το λεωφορείο μετέφερε εργαζόμενους ορυχείου στην περιοχή Ντνιεπροπετρόφσκ και βρισκόταν μακριά από το μέτωπο
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) χτύπησε λεωφορείο που μετέφερε εργάτες ορυχείου στην κεντροανατολική περιοχή Ντνιεπροπετρόφσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Το λεωφορείο βρισκόταν περίπου 65 χιλιόμετρα μακριά από την πρώτη γραμμή του μετώπου.
Η εταιρεία ενέργειας DTEK ανέφερε ότι οι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι σε ορυχείο της, οι οποίοι επέστρεφαν μετά το τέλος της βάρδιάς τους. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, το drone εξερράγη κοντά στο λεωφορείο, προκαλώντας τον θάνατο 12 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων επτά.
Την ίδια νύχτα, άλλη επίθεση με drone στην πόλη Ντνίπρο σκότωσε έναν άνδρα και μια γυναίκα.
Επιπλέον, στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια, drone έπληξε μαιευτήριο, τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά άτομα, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες που υποβάλλονταν σε ιατρικές εξετάσεις.
Οι επιθέσεις σημειώθηκαν την ημέρα που επρόκειτο να λήξει η μονομερής μείωση των ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία, την οποία είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε συμφωνήσει να σταματήσουν τα χτυπήματα στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ωστόσο, οι όροι αυτής της συμφωνίας παραμένουν ασαφείς και το Κρεμλίνο δεν επιβεβαίωσε επίσημα κάποια εκεχειρία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε ότι νέος γύρος συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας, Ρωσίας και ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου αναμένεται να ξεκινήσει την Τετάρτη στο Άμπου Ντάμπι. Ο πρώτος γύρος συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, δεν οδήγησε σε ουσιαστική πρόοδο.
Οι διαπραγματεύσεις παραμένουν δύσκολες, καθώς η Ρωσία ζητά πλήρη έλεγχο της ανατολικής περιοχής του Ντόνετσκ, ενώ η Ουκρανία απορρίπτει κάθε παραχώρηση εδαφών, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα άνοιγε τον δρόμο για νέες μελλοντικές επιθέσεις.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απορρίφθηκε και στο ΣτΕ προσφυγή της Aktor για Aenaon: Ανοίγει ο δρόμος για το πάρκο των €354 εκατ.
- Νέο Big Bang για το στοίχημα στην Ευρώπη: Έρχονται υβριδικές μορφές πρόβλεψης, trading και τυχερών παιγνίων
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ΜΗΝΟΥ 2026
- ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΑΓΑΘΩΝ - Οικονομική κατάσταση ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. (2026,Τριμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Γκεοργκίεβα (ΔΝΤ): Οι συνέπειες του πολέμου στο Ιράν θα διαρκέσουν μήνες
- Τραμπ: «Το Ιράν πρέπει να φερθεί έξυπνα και να υψώσει λευκή σημαία»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Σημαντικά κέρδη με το βλέμμα στις εξελίξεις στο Ιράν
- ΠΡΟΝΤΕΑ Α.Ε.Ε.Α.Π. - Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας του νόμου 3556/2007
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








