Το φωτοβολταϊκό έργο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής και είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MWτου Αμυνταίου
Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε πως η κοινοπραξία ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε., στην οποία η RWE Renewables Europe & Australia συμμετέχει με ποσοστό 51% και η ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. με 49%, έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή ενός επιπλέον φωτοβολταϊκού έργου στη χώρα.
Το φωτοβολταϊκό έργο, το οποίο εισέρχεται τώρα στη φάση της κατασκευής, είναι το τελευταίο έργο του χαρτοφυλακίου των 940 MWτου Αμυνταίου. Το νέο φωτοβολταϊκό πάρκο “Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο” (ομάδα έργου III) συνολικής ισχύος περίπου 450 MWβρίσκεται στη Δυτική Μακεδονία, εντός των ορίων του πρώην υπαίθριου λιγνιτωρυχείου Αμυνταίου. Οι εργασίες κατασκευής έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες, ενώ η λειτουργία του αναμένεται μέχρι το τέλος του 2025.
Η κοινοπραξία κατασκευάζει ήδη οκτώ μεγάλης κλίμακας φωτοβολταϊκά έργα (ομάδες έργων I& II) στην ευρύτερη περιοχή, συνολικής ισχύος 490 MW, τα οποία αναμένεται να συνδεθούν στο δίκτυο εντός του έτους.
Η εταιρεία ΜΕΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. που διαχειρίζεται το έργο έχει υπογράψει διμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας 10ετούς διάρκειας με τη ΔΕΗ και την RWE Supply & Trading, οι οποίες θα αγοράζουν την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από το έργο.
Για την επένδυση ύψους €255,4 εκατ. στο “Ορυχείο ΔΕΗ Αμύνταιο”, εξασφαλίστηκαν €127,7 εκατ. από κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας “Ελλάδα 2.0” . Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα χρηματοδοτηθούν με τραπεζικό δανεισμό ύψους €76,6 εκατ., κατ’ αναλογία από τις τράπεζες Alpha Bank ΑΕ, Eurobank ΑΕ και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, καθώς και από ίδια κεφάλαια ύψους €51,1 εκατ. Η χρηματοδότηση βρίσκεται στο τελικό στάδιο του οικονομικού κλεισίματος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η λαμπρή πορεία της Bright Technology Group Α.Ε. και τα €7,9 εκατ. καθαρά κέρδη στην πρώτη χρήση
- Τα μέτρα που πήρε η Κύπρος για την ενεργειακή κρίση και η σύγκριση με την Ελλάδα
- COCA-COLA HBC AG - Pricing of Issue of Notes
- Amazon: Δίνει 1.000 δολάρια σε 100 διανομείς που θα πουν γιατί αγαπούν τη δουλειά τους
- Χούθι: Δηλώνουν έτοιμοι για «στρατιωτική απάντηση» εφόσον το απαιτήσουν οι εξελίξεις
- Γαλλία: Βιντεοδιάσκεψη 35 χωρών για το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
- Χρηματιστήριο: Αλλαγές στους δείκτες μετά την μεταβολή του free float στην Allwyn
- Ισπανία: Ενέκρινε δέσμη μέτρων στήριξης 5 δισ. ευρώ – Μειώνει τον ΦΠΑ στα καύσιμα από 21% σε 10%
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









