Τα έσοδα σκαρφάλωσαν κατά 25% στα 13,44 δισ. ευρώ από 10,78 δισ. ευρώ
Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε τη Δευτέρα άνοδο των κερδών της λόγω των υψηλότερων αριθμών πελατών, με τη βοήθεια του φετινού Πάσχα.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 35% σε 2,13 δισ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου από 1,57 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.
Τα έσοδα σκαρφάλωσαν κατά 25% στα 13,44 δισ. ευρώ από 10,78 δισ. ευρώ.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη είχε 67 ημέρες απεργιών του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας το 2023, με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία επεσήμανε ότι η Γαλλία χρησιμοποιεί νόμους περί ελάχιστων υπηρεσιών για να “υπερπροστατεύει τις γαλλικές τοπικές/εγχώριες πτήσεις”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ryanair ανακοίνωσε 183,7 εκατομμύρια πελάτες για το οικονομικό έτος που μόλις έληξε, αυξημένοι κατά 9,0% από 168,6 εκατομμύρια. Αυτό ενισχύθηκε από το “ρεκόρ” του πρώτου εξαμήνου και την ισχυρή κίνηση του Πάσχα στα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και την εκλογική περιφέρεια Απόδημου Ελληνισμού
- Vertizon: Μπαίνει επίσημα στην κατασκευαστική αγορά
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Σχεδόν 27.700 ευρώ συγκέντρωσε το «Δώρο Αγάπης»
- ΤτΕ: Υπερδιπλάσιο στα 1,9 δισ. ευρώ το ταμειακό πλεόνασμα τον Ιανουάριο σε σχέση με πέρυσι
- Το ευρώ υποχωρεί 0,11% στα 1,1838 δολάρια
- Έρευνα Randstad Ελλάδας: Το 51% των εργαζομένων ψάχνει για δεύτερη δουλειά
- ALPHA TRUST - ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. - ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2026
- Ομόφωνη εισήγηση για άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Μαρκόπουλου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








