Τα έσοδα σκαρφάλωσαν κατά 25% στα 13,44 δισ. ευρώ από 10,78 δισ. ευρώ
Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε τη Δευτέρα άνοδο των κερδών της λόγω των υψηλότερων αριθμών πελατών, με τη βοήθεια του φετινού Πάσχα.
Η αεροπορική εταιρεία με έδρα το Δουβλίνο δήλωσε ότι τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 35% σε 2,13 δισ. ευρώ κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου από 1,57 δισ. ευρώ ένα χρόνο πριν.
Τα έσοδα σκαρφάλωσαν κατά 25% στα 13,44 δισ. ευρώ από 10,78 δισ. ευρώ.
Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη είχε 67 ημέρες απεργιών του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας το 2023, με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων από και προς τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία επεσήμανε ότι η Γαλλία χρησιμοποιεί νόμους περί ελάχιστων υπηρεσιών για να “υπερπροστατεύει τις γαλλικές τοπικές/εγχώριες πτήσεις”.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ryanair ανακοίνωσε 183,7 εκατομμύρια πελάτες για το οικονομικό έτος που μόλις έληξε, αυξημένοι κατά 9,0% από 168,6 εκατομμύρια. Αυτό ενισχύθηκε από το “ρεκόρ” του πρώτου εξαμήνου και την ισχυρή κίνηση του Πάσχα στα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι το διοικητικό συμβούλιο ενέκρινε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 700 εκατ. ευρώ, το οποίο θα ξεκινήσει αργότερα αυτή την εβδομάδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σύρος: Στην ελίτ των ευρωπαϊκών πολιτιστικών προορισμών
- Μικτές τάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια
- Ιαπωνία: Η κεντρική τράπεζα διατηρεί τα επιτόκια – Μειώνει σταδιακά τις αγορές ομολόγων
- Θερινή σεζόν 2025: Ποιοι τουρίστες γυρίζουν την πλάτη σε Μύκονο και Σαντορίνη
- Στη Μονή Βατοπαιδίου εγκαταστάθηκε έργο αποθήκευσης ενέργειας
- Όλγα Μιχαλοπούλου: Νέα Chief New Commercial Activities Officer στη ΔΕΗ
- Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ προτρέπει τους πολίτες σε εκκένωση της Τεχεράνης
- Ζimmermann: Από την 5η λεωφόρο του Μανχάτταν, ανοίγει το πρώτο της κατάστημα στην Ελλάδα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις