Διεθνή

Ryanair: Ακυρώνει πτήσεις επειδή η Boeing καθυστερεί τις παραδόσεις των αεροσκαφών 737 Max

Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των υπόλοιπων 43 αεροσκαφών που έχουν προγραμματιστεί να φθάσουν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο είναι «στη θέληση του Θεού», δήλωσε την Τετάρτη ο CEO της Ryanair Μάικλ Ο’Λίρι

Η Ryanair Holdings ανακοίνωσε ότι βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες καθυστερήσεις στην παράδοση των αεροσκαφών 737 Max, με τα προβλήματα να αναγκάζουν την αεροπορική εταιρεία να τροποποιήσει το χειμερινό πρόγραμμα πτήσεών της.

Η EINGενημέρωσε την ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους ότι θα είναι σε θέση να παραδώσει μόνο 14 από τα 27 αεροσκάφη που πρέπει να παραδοθούν μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι σε συνέντευξή του την Τετάρτη στο Λονδίνο. Οι καθυστερήσεις είναι το αποτέλεσμα παραλείψεις στη διασφάλιση ποιότητας από τη Spirit AeroSystems Holdings  που κατασκευάζει το πλαίσιο του αεροσκάφους, είπε.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι καθυστερήσεις θα οδηγήσουν σε περικοπές του προγράμματος πτήσεων κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέφερε η Ryanair σε ξεχωριστή της ανακοίνωση την Πέμπτη. Ο περιορισμός των πτήσεων θα τεθεί σε ισχύ από τα τέλη Οκτωβρίου και η Ryanair προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον στόχο της για την κίνηση του έτους σε περίπτωση που επιδεινωθούν ή επεκταθούν μέχρι το 2024.

Το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων των υπόλοιπων 43 αεροσκαφών που έχουν προγραμματιστεί να φθάσουν μέχρι τον ερχόμενο Απρίλιο είναι «στη θέληση του Θεού», δήλωσε την Τετάρτη ο Ο’Λίρι. Η Boeing στοχεύει να μεταθέσει κάποιες από τις παραδόσεις στην περίοδο αιχμής του καλοκαιριού του επόμενου έτους, ενώ η Ryanair θέλει τα αεροπλάνα νωρίτερα. Η αναστάτωση είναι ιδιαίτερα μεγάλη για τη Ryanair, καθώς χρειάζεται όλη τη χωρητικότητα που μπορεί να αποκτήσει για να επωφεληθεί από τη μετα-πανδημική ταξιδιωτική «έκρηξη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.

Η μετοχή της Ryanair υποχώρησε έως και 2% στα 15,61 ευρώ στο Δουβλίνο. Η μετοχή έχει σημειώσει κέρδη της τάξης του 27% μέχρι στιγμής φέτος.

«Τιμούμε τη συνεργασία μας με τη Ryanair και δεσμευόμαστε να την υποστηρίξουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της Boeing.

close menu