Αναμένεται έκδοση κοινού ανακοινωθέντος - Οι συνομιλίες στη Τζέντα δεν ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστούν και για δεύτερη ημέρα
Οι αντιπροσωπείες των ΗΠΑ και της Ουκρανίας ολοκλήρωσαν τις συνομιλίες στη Σαουδική Αραβία την Τρίτη, καθώς το Κίεβο επιχειρεί να επιδιορθώσει τις τεταμένες σχέσεις με την Ουάσιγκτον και να διασφαλίσει ότι θα συνεχιστεί η αποστολή αμερικανικών όπλων και η ανταλλαγή πληροφοριών.
Οι δύο πλευρές αναμένεται να δημοσιεύσουν αργότερα κοινό ανακοινωθέν.
Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Ουκρανοί διαπραγματευτές επρόκειτο να παρουσιάσουν στους Αμερικανούς αξιωματούχους πρόταση για μερική κατάπαυση του πυρός. Η πρόταση προβλέπει ότι η Ουκρανία και η Ρωσία θα σταματήσουν τις επιθέσεις με drone και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, τις επιθέσεις σε ενεργειακές και μη στρατιωτικές υποδομές και τις στρατιωτικές δραστηριότητες στη Μαύρη Θάλασσα.
Οι συνομιλίες στη Τζέντα δεν ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστούν και για δεύτερη ημέρα.
«Η συνάντηση με την ομάδα των ΗΠΑ ξεκίνησε με πολύ εποικοδομητικό τρόπο. Εργαζόμαστε για μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη», δήλωσε στο Telegram ο Αντρέι Γιέρμακ, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι και επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Κιέβου.
Η Ουκρανία αναζητά εγγυήσεις ασφαλείας από τις ΗΠΑ, μια υπόσχεση που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η ομάδα του δεν ήταν έως τώρα διατεθειμένοι να δώσουν.
«Η εγγύηση ασφάλειας είναι σημαντική γιατί δεν θέλουμε ποτέ να επαναληφθεί αυτή η επιθετικότητα», είπε ο Γερμάκ στους δημοσιογράφους κατά την έναρξη των συνομιλιών. «Τώρα πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να συζητήσουμε πώς θα ξεκινήσει αυτή η διαδικασία» πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η ένταση στη Μέση Ανατολή κρατά τις τιμές του πετρελαίου ψηλά παρά τα αποθέματα ΗΠΑ – ΔΟΕ
- Eurostat: Μειώθηκε 1,2% η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο – Στο +5,5% στην Ελλάδα
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 4,9% στις νέες άδειες κυκλοφορίας αυτοκινήτων τον Φεβρουάριο
- BALLY'S INTRALOT Α.Ε. - Οικονομικό Ημερολόγιο 2026
- ΕΛΣΤΑΤ: Κατέβασε ταχύτητα στο +3% η παραγωγής στις κατασκευές το δ’ τρίμηνο 2025, σε σχέση με το +23,6% του 2024
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,6% στον δείκτη τιμών εισαγωγών στην βιομηχανία τον Ιανουάριο
- ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε. - ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑ ΨΗΦΟΥ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΚΡΙΤΑΣ Α.Ε.»
- Κροζέτο (Υπουργός Αμυνας της Ιταλίας): Δεν είναι ο πόλεμός μας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








