Κάθε έξι μέρες στη Νότια Κορέα
Για την συνεχή άνοδο της ελληνικής ναυτιλίας μίλησε ο εφοπλιστής, Πρόεδρος της Diana Shipping, Σίμος Παληός στο πλαίσιο του φόρουμ των Δελφών.
Συγκεκριμένα τόνισε ότι «σήμερα βρισκόμαστε στο 21% παγκοσμίως και σύντομα θα πάμε στο 25%. Αυτό είναι σίγουρο. Κάθε τέσσερις ημέρες ένα ελληνικό πλοίο ναυπηγείται στην Κίνα, κάθε έξι ημέρες ένα στην Νότια Κορέα και κάθε επτά ημέρες ένα στην Ιαπωνία».
Όπως υπογράμμισε, ο «Έλληνας θεωρείται ο καλύτερος εφοπλιστής του κόσμου. Και τώρα έρχεται η νέα γενιά Ελλήνων εφοπλιστών που είναι πολύ πιο καταρτισμένη από την παλιά γενιά και τους ζηλεύω γιατί έχουν όλες τις δυνατότητες να προχωρήσουν ακόμα περισσότερο».
Σε ό,τι αφορά στους δασμούς που έχει ανακοινώσει η αμερικανική κυβέρνηση, ο κ. Παληός σημείωσε ότι για να εκτιμήσουμε τις επιπτώσεις «πρέπει πρώτα να δούμε πού θα κάτσει η μπίλια» και «να σταθεροποιηθούν οι πιέσεις και οι θερμοκρασίες». Για την πτώση των αμερικανικών χρηματιστηρίων, ανέφερε ότι δεν επηρεάζουν άμεσα την εταιρεία του και επανέλαβε την πεποίθηση ότι η παρουσία στο χρηματιστήριο λειτουργεί θετικά για τις ναυτιλιακές εταιρείες.
Ο κ. Παληός σημείωσε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία στην Ελλάδα, ενώ απηύθυνε κάλεσμα στους νέους Έλληνες να ασχοληθούν με τον τομέα της ναυτιλίας. «Τα Ελληνόπουλα έχουν παρεξηγήσει τη θάλασσα, είναι ένα εξαιρετικό επάγγελμα. Επίσης οι μισθοί είναι καλοί, ξεκινάνε από 2.500 ευρώ και ξεπερνάνε τα 14.000 ευρώ», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Samsung: Το Galaxy Z Fold 7 σημειώνει ρεκόρ πωλήσεων στη Δυτική Ευρώπη
- ΑΣΕΠ: Ανοιξαν 450 θέσεις εργασίας σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρος
- ΚΥΣΕΑ: Μεταναστευτικό και τέταρτη φρεγάτα Belh@rra στην ατζέντα
- Κρίσιμη ημέρα για τις αγορές: Η FED αποφασίζει για τα επιτόκια
- Παύση στο ράλι του χρυσού ενόψει Fed
- Μέση Ανατολή: Τα ισραηλινά τανκς μπήκαν στη Γάζα
- ΑΑΔΕ: Φόρος κατ’ αποκοπή για όσους δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση από το 2019 και μετά
- Καιρός: Συννεφιασμένο σήμερα το σκηνικό σε πολλές περιοχές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις