«Προφανώς δεν θα υπογράψει τρίτο μνημόνιο η κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την τακτική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Σχολιάζοντας δημοσιεύματα περί ενδεχόμενου να τεθεί προς την κυβέρνηση, με το χαρακτήρα τελεσίγραφου, μια συμφωνία «take it or leave it», ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε ότι κάτι τέτοιο δεν θα βοηθούσε στην επίτευξη μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης, γιατί τραυματίζει τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και ότι θα πρυτανεύσουν οι φωνές της λογικής προς στην κατεύθυνση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης.
Ο κ. Σακελλαρίδης επισήμανε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάει πίσω από τις κόκκινες γραμμές της. «Πρόοδος υπάρχει», είπε, «όμως από την πλευρά της κυβέρνησης παραμένουν τα ζητήματα που θέτουμε, για να είναι μια συμφωνία αμοιβαία επωφελής».
Ενόψει της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας, επισήμανε ότι στο περιθώριο των Συνόδων Κορυφής πάντοτε υπάρχουν επαφές και συζητήσεις, δημιουργικές, ως επί το πλείστον, και πρόσθεσε πως «το ίδιο πιστεύουμε ότι θα γίνει και στη Ρίγα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η τεχνολογία κυριάρχησε στις αγορές το α΄ εξάμηνο, αλλά οι μεγαλύτερες αποδόσεις ήρθαν εκτός ΗΠΑ
- Πάνω από 100 επενδυτές, ιδρυτές και στελέχη τεχνολογίας στο «Greek Tech in Paris»
- Στην μάχη των νοκ άουτ του Μουντιάλ Αγγλία, Βέλγιο και ΗΠΑ
- Ανδρουλάκης: Επίκαιρη ερώτηση σε Μητσοτάκη για την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια
- Θερμά εύσημα από το Βατικανό για την κυπριακή προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση
- Δήμας: «Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή των τριών ανισόπεδων κόμβων στον Σκαραμαγκά»
- Ανοίγει έως τις 15/07 το νέο ΟΣΔΕ με προσυμπληρωμένα δεδομένα και κίνητρα για γρήγορες πληρωμές
- Η ΔΕΗ διατηρεί αμετάβλητα τα τιμολόγια ρεύματος και τον Ιούλιο – Στα 0,138 ευρώ/kWh το «πράσινο»
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







