Επιχειρήσεις

Σάλλας: Έτοιμες οι τράπεζες για την εφαρμογή της ρύθμισης για τα «κόκκινα» δάνεια

«Οι τράπεζες είναι έτοιμες και σε τεχνικό επίπεδο προετοιμασμένες ώστε πολύ γρήγορα» να εφαρμοστεί η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια, μετά την ψήφισή της από τη Βουλή, δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,92% Μιχάλης Σάλλας, μετά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού και του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Όπως είπε, αυτό θα βοηθήσει και αναπτυξιακά την οικονομία.

Ο κ. Σάλλας ανέφερε ακόμη πως στη σύσκεψη συζητήθηκε η πορεία μετά τα stress tests των τραπεζών, επισημαίνοντας πως «ήταν πολύ επιτυχής εξέλιξη» και πως «ανοίγει ο δρόμος για την χρηματοδότηση της οικονομίας».

Σημείωσε επίσης ότι συζητήθηκε η οικονομική ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι με δεδομένο πως για την επόμενη χρόνια προβλέπεται ανάπτυξη της τάξης του 2 έως 3%, οι τράπεζες θα είναι σε θέση να στηρίξουν αυτό το πλάνο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε κατά της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι οι τράπεζες δεν θέλουν να φορτωθούν χαρτοφυλάκια των 70.000 ή των 100.000 ευρώ. «Οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν θέμα πλειστηριασμών, δεν υπάρχει λόγος, δεν πρέπει να γίνει και δεν βλέπω να γίνεται» είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια.

Στη σύσκεψη μετείχε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας και οι εκπρόσωποι των τραπεζών Δημήτρης Ματζούνης (Alpha Bank), Αλέξανδρος Τουρκολιάς (Εθνική) και Χρήστος Μεγάλου (Eurobank).

Επιχειρήσεις

close menu