Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας τέθηκαν οι βάσεις για την άρση μεγάλου μέρους της αβεβαιότητας καθώς και της σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας και της εδραίωσης και ανάπτυξης του τραπεζικού συστήματος, ανέφερε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ανοίγοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Τράπεζας.
_x000D_
Ο κ. Σάλλας ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας σηματοδοτεί τη βάση για την οριστική έξοδο της χώρας μας από την ύφεση και επισήμανε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς οι ρυθμοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα ανέλθουν στο 2% το 2017.
_x000D_
Έδωσε έμφαση, μεταξύ άλλων, στην υποχώρηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τελευταίο τρίμηνο του 2015 και το πρώτο τρίμηνο του 2016 που συνολικά μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ.
_x000D_
Παράλληλα, ο κ. Σάλλας εξέφρασε την εκτίμηση ότι από εδώ και πέρα η μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα πραγματοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης ο Γ. Μυλωνάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ
- Υπ. Ανάπτυξης: Παρατείνεται η απαγόρευση προωθητικών ενεργειών σε ανατιμήσεις
- Τραμπ: Η Ινδία προσέφερε μηδενικούς δασμούς, αλλά είναι αργά
- Το εσωτερικό του νέου Audi Q3
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ποδαρικό στον Σεπτέμβριο με μικρά κέρδη
- Χανιά: Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι συλληφθέντες για εγκληματική οργάνωση
- Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Νέα Τρίγλια Χαλκιδικής
- «Ριβιέρα της Γάζας» υπό αμερικανική διοίκηση: Το μεταπολεμικό σχέδιο ανασυγκρότησης χωρίς Παλαιστίνιους
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις