Με αφορμή τη συμπλήρωση 52 χρόνων από την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ελλάδα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται στη σημασία της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και της ένταξης της χώρας στην τότε ΕΟΚ, καλώντας σε προβληματισμό για το σήμερα
Μήνυμα για τη συμπλήρωση 52 ετών από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας ανάρτησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Χ.
Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι «σαν σήμερα πριν 52 χρόνια οι ελπίδες και οι προσδοκίες ενός έθνους ταυτίστηκαν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή», υπογραμμίζοντας τον καθοριστικό ρόλο του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας στην πολιτική μετάβαση της χώρας.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και, κυρίως, η ένταξη της Ελλάδας στην τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) «δικαίωσαν απόλυτα αυτήν την επιλογή του ελληνικού λαού».
Επιπλέον αναρωτιέται κατά πόσο η Δημοκρατία μας λειτουργεί πραγματικά, καθώς θεωρεί ότι υπονομεύονται οι θεσμοί και ότι η οικονομία λειτουργεί μόνο για πολύ λίγους.
Η ανάρτηση καταλήγει με τη φράση «Σήμερα οφείλουμε να αναρωτηθούμε…», αφήνοντας ανοικτό τον προβληματισμό για τις σύγχρονες πολιτικές και εθνικές προκλήσεις.
Η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού πραγματοποιείται ανήμερα της επετείου της 24ης Ιουλίου 1974, ημέρας που σηματοδότησε την επιστροφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή από το Παρίσι και την έναρξη της Μεταπολίτευσης, η οποία οδήγησε στην αποκατάσταση της δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα.
Σαν σήμερα πριν 52 χρόνια οι ελπίδες και οι προσδοκίες ενός έθνους ταυτίστηκαν με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή.
Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας και κυρίως η ένταξη της Ελλάδος στην τότε ΕΟΚ, δικαίωσαν απόλυτα αυτήν την επιλογή του ελληνικού λαού.
Σήμερα οφείλουμε να αναρωτηθούμε…— Σαμαράς Αντώνης (@samaras_antonis) July 24, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Πυρά σε Ανδρουλάκη για συνταγματική αναθεώρηση και Δούρου που δεν πάει στην εκδήλωση του ΠτΔ
- Η Γαλλία φέρνει απαγόρευση των social media για τα παιδιά κάτω των 15 ετών
- Φορολοταρία Ιουνίου: Εγινε η κλήρωση από την ΑΑΔΕ
- Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για την κακοκαιρία με μηνύματα από το 112
- ΕΚΤ: Ηπια χαλάρωση στους όρους χρηματοδότησης παρά τις γεωπολιτικές αναταράξεις
- Η Κομισιόν κατηγορεί το TikTok για έκθεση ανηλίκων και απειλεί με πρόστιμο 6% επί του παγκόσμιου τζίρου
- Παπασταύρου: Νέα εθνική στρατηγική για τη διαχείριση του νερού
- Reuters: Το Ιράν μετέφερε διοικητές των Φρουρών της Επανάστασης και πυραυλικό εξοπλισμό στους Χούθι
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








