Επικαιρότητα

Σάμος: Πτώση ελικοπτέρου, σώος ο πιλότος – Τι λέει η Fraport Greece για το συμβάν

Σώος ο πιλότος, με μικροτραυματισμούς - Η ανακοίνωση της Fraport Greece

Ελικόπτερο έπεσε το πρωί της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Σάμου, στην προσπάθειά του να προσγειωθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδει η ΕΡΤ, το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό και ο πιλότος, τουρκικής καταγωγής, είναι καλά στην υγεία του και μεταφέρθηκε για προληπτικές εξετάσεις. Σημειώνεται ότι αρχικά υπήρξε η πληροφορία για πέντε επιβαίνοντες, κάτι που διευκρινίστηκε πως δεν ισχύει.

To ελικόπτερο είχε σταματήσει στη Σάμο για ανεφοδιασμό, ερχόταν από την Πάρο και είχε τελικό προορισμό την Τουρκία.

Όλα έγιναν την ώρα που το ελικόπτερο προσπάθησε να προσγειωθεί, κάνοντας μια περιστροφή που είχε ως αποτέλεσμα να χτυπήσει με το μπροστινό μέρος στον διάδρομο και να γυρίσει στα πλάγια, χωρίς όμως να έχει μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

Από την πτώση δεν προκλήθηκε πυρκαγιά. Για την ώρα είναι κλειστός ο αεροδιάδρομος μέχρι να απομακρυνθεί από εκεί το ελικόπτερο.

Η ανακοίνωση της Fraport Greece

Σήμερα 28 Ιουλίου και ώρα 08:30, ιδιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε στο διάδρομο του αεροδρομίου Σάμου «Αρίσταρχος ο Σάμιος» κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του», αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία Fraport Greece για την πτώση του ελικοπτέρου στη Σάμο.

«Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει νωρίτερα από το νησί της Πάρου, με τελικό προορισμό το Bodrum, Τουρκίας και ενδιάμεσο σταθμό ανεφοδιασμού, τη Σάμο. Άμεσα, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης του αεροδρομίου και o χειριστής του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επιβαίνων, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου “Άγιος Παντελεήμων” για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, η λειτουργία του διαδρόμου του αεροδρομίου θα ανασταλεί για επιχειρησιακούς λόγους, έως τις 12:00ΜΜ, μέχρι νεότερης ενημέρωσης», καταλήγει.

Ελλάδα

close menu