Πήρε έγκριση για επενδυτική συμφωνία 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Η σκανδιναβική αεροπορική εταιρεία SAS έλαβε την έγκριση του αμερικανικού πτωχευτικού δικαστηρίου για την επενδυτική συμφωνία ύψους 13,2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορόνων (1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) με μια κοινοπραξία των Castlelake, Air France-KLM, Lind Invest και του δανεζικού κράτους.
Η εταιρεία έλαβε επίσης την τελική έγκριση για τη νέα πιστωτική συμφωνία χρηματοδότησης του οφειλέτη με την Castlelake με έδρα τις ΗΠΑ, συνολικού ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ενισχύοντας την προσπάθεια του αερομεταφορέα να ολοκληρώσει την αναδιάρθρωσή του. Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το δικαστήριο είχε ήδη εγκρίνει 450 εκατ. δολάρια από την Castlelake.
Τον Οκτώβριο, η εταιρεία ανέφερε ότι η Castlelake θα λάβει μερίδιο περίπου 32%, η Air France-KLM περίπου 20% και το δανικό κράτος περίπου 26%, προσθέτοντας ότι οι συνολικές επενδύσεις στην αναδιοργανωμένη SAS θα ανέλθουν σε 1,16 δισ. δολάρια.
Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Σκανδιναβίας κατέθεσε αίτηση για προστασία από την πτώχευση στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 2022, μετά από χρόνια αγώνα να ανατρέψει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην εταιρεία από το υψηλό κόστος σε συνδυασμό με τη χαμηλή ζήτηση που προκλήθηκε από την πανδημία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Αυτόματη έκδοση ΑΦΜ σε 43.000 ανήλικους
- Φιλιππίνες: Ξεπέρασαν τους 90 οι νεκροί από τον τυφώνα Kalmaegi
- Το πρόγραμμα που έφερε τον Μαμντανί στο Δημαρχείο της Νέας Υόρκης
- Δολοφονία Λυγγερίδη: Αρχίζει η δίκη 147 κατηγορουμένων για τα επεισόδια στου Ρέντη
- Bίντεο από τη νυχτερινή βροχή στην Αθήνα!
- Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία για το κλείσιμο των καταστημάτων των ΕΛΤΑ
- Βρυξέλλες: Χωρίς συμφωνία για τους νέους κλιματικούς στόχους
- Ιαπωνία: Αυξανόμενη ανάγκη για αύξηση των επιτοκίων στην Κεντρική Τράπεζα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








