Είχε προηγηθεί επένδυση και σε τσιπ ημιαγωγών σε εταιρεία από τη Νότια Κορέα
Η τεχνητή νοημοσύνη μπαίνει στο επενδυτικό στόχαστρο της εταιρείας πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, κάτι που καταδεικνύει την προσπάθεια να μην μείνει πίσω σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις στον πιο επίκαιρο κλάδο της βιομηχανίας.
Αυτός είναι ο κύριος λόγος που η Wa’ed Ventures, ο επιχειρηματικός βραχίονας της Saudi Aramcο επένδυσε 100 εκατομμύρια δολάρια για επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.
Σύμφωνα με τον Anas Algahtani, CEO της Wa’ed«αυτή η επένδυση δεν θα δώσει μόνο κίνητρα στους τοπικούς επιχειρηματίες, αλλά θα υποστηρίξει επίσης την εντοπιότητα των παγκόσμιων ταλέντων». Kατά όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα από το Blooomberg, η Wa’ed Ventures έχει διορίσει συμβουλευτική επιτροπή αποτελούμενη από πρώην υπαλλήλους εταιρειών όπως η Meta Platforms και η Amazon.com για να διερευνήσει επενδύσεις σε πρώιμο στάδιο στον τομέα, με το ποσό να διατίθεται σταδιακά μέσα στην επόμενη τριετία.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, ο βραχίονας VC ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων του πετρελαϊκού γίγαντα Aramco έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις στην τεχνητή νοημοσύνη φέτος, καθώς η Σαουδική Αραβία στοχεύει να μετατραπεί σε μια από τις 15 κορυφαίες χώρες για την τεχνητή νοημοσύνη.
Όμως οι επενδύσεις από τη Μέση Ανατολή για κλάδους που ”τρέχουν” με χίλια αυτό τον καιρό, δεν σταματά εδώ: Είχε προηγηθεί πριν από λίγο καιρό, επένδυση 15 εκατ. δολαρίων στη νοτιοκορεατική εταιρεία κατασκευής τσιπ Rebellions Inc. και συμμετείχε επίσης σε γύρους χρηματοδότησης για την πλατφόρμα AI aiXplain και την εταιρεία Tenderd που υποστηρίζεται από τον Peter Thiel.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Στο 6,19% έπεσαν τα επιτόκια στα 30ετή στεγαστικά δάνεια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικό πρόσημο όλοι οι δείκτες
- Αναβλήθηκε ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού – Φενέρ λόγω …βροχής
- Κακοκαιρία Byron: Μήνυμα 112 στην Αττική – Πού υπάρχουν προβλήματα
- Υποκλοπές: Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας
- Κακοκαιρία: Μόνο όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μπορούν θα προσέλθουν στις υπηρεσίες τους
- Ταξί: Αναστέλλουν την απεργία, θα κυκλοφορήσουν κανονικά την Παρασκευή 5/12 στην Αττική
- To μεταλλικό νερό S.Pellegrino ανακοίνωσε τη συνεργασία του με τη Ferrari
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








