Λόγω των πιέσεων που εξακολουθούν να ασκούνται στις τιμές πετρελαίου και των παραγώγων του
Πτωτικά κατά 2,3% κινήθηκαν σε ετήσια βάση τα κέρδη της Saudi Aramco για το γ’ τρίμηνο λόγω των πιέσεων που εξακολουθούν να ασκούνται στις τιμές πετρελαίου και των παραγώγων του.
Σύμφωνα με το Reuters, ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στον κόσμο ανακοίνωσε καθαρά κέρδη στα 101,02 δισ. ριάλ (26,94 δισ. δολάρια) για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, χαμηλότερα από τα 103,4 δισ. ριάλ που είχε καταγράψει την αντίστοιχη περίοδο του 2024.
Τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 28 δισ. δολάρια κατά το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας την μέση εκτίμηση των αναλυτών για 26,5 δισ. δολάρια.
Επιπλέον, τα έσοδα ανήλθαν στα 418 δισ. ριάλ έναντι 411,26 που εκτιμούσαν οι αναλυτές της LSEG.
Το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας ανακοίνωσε επίσης βασικό μέρισμα για το 2025 ύψους 21,1 δισ. δολαρίων και ένα μέρισμα που συνδέεται με την απόδοση ύψους 0,2 δισ. δολαρίων, το οποίο θα καταβληθεί το τέταρτο τρίμηνο.
Η Saudi Aramco αντιμετωπίζει μείωση των κερδών της λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου που έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 6% φέτος, με εξαίρεση μια βραχύβια άνοδο το δεύτερο τρίμηνο που προκλήθηκε από τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δώρον Γης: Το τυροπιτάρι από τη Μάνδρα οκταπλασίασε έσοδα και στοχεύει εξαγωγές
- Ρωσικό drone χτύπησε λεωφορείο εργατών στην Ουκρανία με 12 νεκρούς
- Ινδία: Φοροαπαλλαγή για 20 χρόνια σε ξένες εταιρείες που χρησιμοποιούν Data Centers
- «Μελάνια»: Αν και οι κριτικοί την χαρακτήρισαν «ταινία – προπαγάνδα», έκανε 7 εκατ. δολάρια στην πρεμιέρα
- Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα στη Νέα Πέραμο
- Μπάσκετ: Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό μετά από παράταση – Ξέσπασμα Γιαννακόπουλου
- Στους 41 ανήλθαν οι νεκροί από την πυρκαγιά σε μπαρ στο Κρανς Μοντάνα
- Θεσσαλονίκη: Διακοπή κυκλοφορίας τρένων στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη λόγω πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








