Εκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που «ξεκλειδώνει» επενδύσεις 3 δισ. ευρώ, κυρίως για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών
Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια ως υπουργείο Ενέργειας να κινητοποιήσουμε τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ώστε να παράσχουν πειστικές εξηγήσεις για το γεγονός ότι δεν λειτουργεί η ενιαία αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά κυρίως να παράσχουν εργαλεία διαχείρισης των κρίσεων στις χώρες-μέλη, τόνισε η υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας χθες στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Όπως ανέφερε, οι τιμές χονδρικής στη χώρα μας έχουν αυξηθεί κατά 60 – 70% σε σχέση με το 2019, όταν σε άλλες χώρες όπως η Φινλανδία και η Σουηδία οι αυξήσεις είναι ελάχιστες, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις οι τιμές έχουν τριπλασιαστεί.
Η κ. Σδούκου χαρακτήρισε εφικτό το στόχο για εγκατάσταση υπεράκτιων αιολικών πάρκων ισχύος 1,9 γιγαβάτ ως το 2032, τονίζοντας ωστόσο ότι «πρέπει να πάμε πολύ πιο γρήγορα».
Αναφερόμενη στο Ταμείο Απανθρακοποίησης Νήσων που ενεργοποιήθηκε πρόσφατα, έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης που «ξεκλειδώνει» επενδύσεις 3 δισεκ. ευρώ, κυρίως για την ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, αλλά και για εγκατάσταση μονάδων ΑΠΕ, αποθήκευσης και υβριδικών συστημάτων. Σε σχέση με το νέο ενεργειακό σχεδιασμό, σημείωσε ότι δημιουργεί πολύ μεγάλες ευκαιρίες για επενδύσεις και θέσεις εργασίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ: Ζητάει τώρα την παραίτηση της Λίζα Κουκ, μέλος του ΔΣ της Fed
- Μητσοτάκης για συλλήψεις εμπρηστών: Τέλος η ατιμωρησία
- CPI: Πώληση 53.300 μετοχών από την Ελένη Πίγκα – Στο 0,158% το ποσοστό της
- Μαρινάκης: Το επίδομα επικινδυνότητας σε υπαλλήλους της Βουλής δεν υπάρχει
- Χρηματιστήριο: Έβγαλε άμυνα με οδηγούς Lamda, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΟΠΑΠ
- Συνεταιριστική τράπεζα Καρδίτσας: Τι απαντάει για το πρόστιμο των 216.000 ευρώ
- Wall Street: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή των πρακτικών της Fed
- Τραμπ: Έχει αγοράσει ομόλογα αξίας άνω των 100 εκατ. δολαρίων από τότε που ανέλαβε πρόεδρος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις