Αγορές

Σε χαμηλό μίας εβδομάδας το Bitcoin, κάτω από τα 68.000 δολάρια

Υποχωρεί μετά το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Νευρικότητα σημειώνεται στο Bitcoin την Τρίτη, εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και της απόφασης νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed).

Το πρωί της Τρίτης, η αξία του Bitcoin έπεσε απότομα στα 67.900 δολάρια, καταγράφοντας χαμηλό μίας εβδομάδας. Αυτό σηματοδότησε πτώση άνω του 3,3% από το μέγιστο επίπεδο της Δευτέρας που ήταν περίπου 71.200 δολάρια.

Αυτή η πτώση συνέπεσε με σημαντικές αλλαγές στη ροή κεφαλαίων εντός των διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETF) Bitcoin, τα οποία μετατράπηκαν σε αρνητικές ροές μετά από 19 συνεχόμενες ημέρες θετικών εισροών. Μικρότερα tokens όπως το Ether και το αγαπημένο του meme-crowd Dogecoin (DOGE), υπέστησαν επίσης απώλειες.

Tο Bitcoin υποχωρεί μετά το ρεκόρ της περασμένης εβδομάδας

Το Bitcoin σημείωσε το ρεκόρ των 73.798 δολαρίων τον Μάρτιο, το οποίο ενισχύθηκε από τις εισροές σε ειδικά αμερικανικά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια, αλλά έκτοτε αγωνίζεται για νέα υψηλά επίπεδα. Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και οι προοπτικές της Fed την Τετάρτη μπορεί να εδραιώσουν τους φόβους ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ένα σκληρό σκηνικό για κερδοσκοπικές αγορές όπως η κρυπτογράφηση.

«Καμία είδηση δεν είναι κακή είδηση στην κρυπτογράφηση», δήλωσε ο Anand Gomes, συνιδρυτής της Paradigm, μιας πλατφόρμας παραγώγων. «Η αγορά είναι σαν ένα πρεζόνι που χρειάζεται συνεχώς ανοδικές ειδήσεις για να παραμείνει ξύπνιος. Έτσι, όταν δεν υπάρχουν, ο δρόμος της μικρότερης αντίστασης είναι χαμηλότερος», πρόσθεσε.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu