Τελείται αυτή την ώρα η εξόδιος ακολουθία της κόρης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Λένας, στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών
Το τελευταίο «αντίο» στην κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, είπαν συγγενείς, φίλοι, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, αλλά και πλήθος απλού κόσμου.
Συγκινητικός ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε ο ίδιος της ο πατέρας, πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς:
«Η πιο δύσκολη στιγμή είναι να αποχαιρετάς κάποιον που λάτρεψες τόσο πολύ. Η πιο αφύσικη στιγμή είναι να αποχαιρετάς κάποιον που είναι το ίδιο σου το παιδί. Όμως δεν την αποχαιρετούμε σήμερα την Λένα μας, ούτε η Γεωργία, ούτε ο Κώστας, ούτε η γιαγιά της, ούτε εγώ. Μαζί της θα’ μαστε συνέχεια. Δίπλα στο φως το δικό της. Δίπλα στο χαμόγελο το δικό της.
Δίπλα στην ταπεινοφροσύνη την δικιά της που -όταν έπρεπε- γινόταν και αρχοντιά ελληνική. Δίπλα στα τόσα λαμπερά, τα γαλάζια τα μάτια τα δικά της, ένα κομμάτι λάμψης από Ελλάδα και αγάπη που μοίραζε απλόχερα.
Δίπλα στην καλοσύνη την δικιά της, που χάριζε ηρεμία, φροντίδα και κουράγιο. Δίπλα στο “σ’ αγαπώ” το δικό της. Δίπλα στο “να προσέχεις μπαμπά” το δικό της. Δίπλα σε αυτήν τη σιωπηλή αλλά πανάκριβη, αυθεντικά αγνή και απροσποίητη ακτινοβολία αγάπης που σου πρόσφερνε, χωρίς αντάλλαγμα.
Τι να πει ένας πατέρας που χάνει το παιδί του; Τι να πει μία μάνα που δεν θα ξανα-αγκαλιάσει το σπλάχνο της; Τι να πει ένας αδελφός που χάνει το άλλο του μισό, όταν η ψυχή του χάνει τον πιο πιστό της σύντροφο; Τι να πω σαν πατέρας, για αυτήν την πνοή αγάπης που γέμιζε τη ζωή μας, για αυτή την μυστική αύρα καλοσύνης της Λένας, που συγκίνησε με το χαμό της τόσο πολλούς, που τόσο πολύ ευγνωμονούμε; Πίστευε πολύ η Λένα στο καλό και στο Θεό. Έλαμπε όταν έδινε. Γι’ αυτό και εγώ ευχαριστώ τον Θεό που μας έδωσε αυτό το δώρο, έστω για 34 χρόνια μόνο… Καλό ταξίδι Λενάκο μου!», ήταν τα λόγια του Αντώνη Σαμαρά.
Η σορός της Λένας Σαμαρά στο λευκό φέρετρο βγήκε από την εκκλησία λίγο μετά τις 13:40 ακολουθούμενη από τον πατέρα της, τη μητέρα της, Γεωργία και τον αδελφό της, Κωνσταντίνο.
– Όσοι ήταν έξω από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων έλεγαν «κουράγια» στον Αντώνη Σαμαρά και την οικογένειά του ενώ τις ίδιες λέξεις είχαν χρησιμοποιήσει προς τον πρώην πρωθυπουργό και κατά την είσοδό του στο Α΄ Νεκροταφείο
Η νεκρώσιμος ακολουθία τελέστηκε στο Ά Νεκροταφείο Αθηνών όπου έχουν προσέλθει μεταξύ άλλων πολιτικοί φίλοι, αλλά και αντίπαλοι του Αντώνη Σαμαρά, συμπαραστεκόμενοι στους γονείς και τον αδελφό της Λένας Σαμαρά, η οποία έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών, στις 7 Αυγούστου.
Το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κώστας Τασούλας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων, ο πρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπουργοί, βουλευτές και βουλεύτριες και κομματικά στελέχη.
Λίγο μετά τις 12:30, έφτασε στην εκκλησία η Γεωργία Σαμαρά, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με τον γιο του, Κωνσταντίνο, που δέχτηκαν τα ειλικρινή συλλυπητήρια πολιτών.
Πιο συγκεκριμένα, στο Α’ Νεκροταφείο παρευρίσκονται: Ο Νίκος Ανδρουλάκης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, ο Γιάννης Τραγάκης, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η Αθηνά Λινού, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, ο Γιάννης Ανδριανός, ο Θάνος Πλεύρης, η Νίκη Κεραμέως, η Σοφία Βούλτεψη, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Γιάννης Στουρνάρας, ο Κώστας Τσιάρας, ο Γρηγόρης Δημητριάδης, η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Σκρέκας, ο Νίκος Δένδιας, ο Παύλος Μαρινάκης, ο Τζορτζ Τσούνης, ο Απόστολος Κακλαμάνης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Γιώργος Πατούλης, ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Χάρης Δούκας, ο Παύλος Γερουλάνος, η Σοφία Ζαχαράκη.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση μετατρέπει τα προγράμματα έρευνας σε «νέο ΟΠΕΚΕΠΕ»
- «Κρουαζιέρα θα σε πάω» από την ΑΑΔΕ: Παραβάσεις από το 43% των ημερόπλοιων της Σαντορίνης
- Τι σημαίνει για τον κόσμο η συμφωνία Τραμπ με Nvidia και AMD για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα
- Paramount: Αγοράζει τα δικαιώματα του UFC για 7 χρόνια με 7,7 δισ. δολάρια
- Φωτιά στη Μεσσηνία: Απειλεί σπίτια στα Πετράλωνα – Μήνυμα 112
- Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας: Βλέπει κάμψη στον κλάδο της κομπόστας το 2025
- Κροζέτο: Η κυβέρνηση του Ισραήλ έχασε την ανθρωπιά και τη λογική της
- Βαλτική: Δίωξη κατά τριών ναυτικών του τάνκερ Eagle S
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις