Η μαζική ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών σε παράταση της προθεσμίας που λήγει αύριο. Τις τελευταίες μέρες η συμμετοχή των οφειλετών στη ρύθμιση έχει αυξηθεί σημαντικά και ανέρχεται στις 25.000 ημερησίως με αποτέλεσμα το σύνολο των αιτήσεων ένταξης σε αυτήν να υπερβαίνει τις 600.000 και το ρυθμιζόμενο ποσό τα 3,5 δισ. ευρώ.
Από το ποσό αυτό το δημόσιο έχει εισπράξει περισσότερα από 350 εκατ. ευρώ, γεγονός που συνέβαλε στη ενίσχυση των δημοσίων εσόδων το δίμηνο Απριλίου – Μαΐου. Εκτιμάται ότι η παράταση της προθεσμίας, αφενός θα διευκολύνει τους οφειλέτες που δεν έχουν υπαχθεί έως τώρα, να το κάνουν, αφετέρου θα συμβάλει στην διατήρηση των υψηλών ρυθμών αύξησης των κρατικών εσόδων.
Προβλήματα, ωστόσο, παρουσιάζονται στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων που σχετίζονται κυρίως με λάθη στους προσυμπληρωμένους κωδικούς. Πρόκειται για λάθη στα στοιχεία που στέλνουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ασφαλιστικά Ταμεία, επιχειρήσεις αλλά και τράπεζες. Μέχρι τώρα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών, έχουν υποβληθεί περίπου 120.000 φορολογικές δηλώσεις σε σύνολο 5,5 εκατομμυρίων που θα πρέπει να υποβληθούν κανονικά σε όλη τη διαδικασία. Για αυτό και φορείς όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος ζητούν ήδη την παράταση της προθεσμίας που λήγει στις 30 Ιουνίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με Χαφτάρ: Ελπίζουμε στο εγγύς μέλλον…
- Gran Crema Caffè Vivoli: Το καλύτερο affogato γίνεται στη Φλωρεντία.
- Υποχρεωτική μηνιαία δήλωση ΦΠΑ από τον Ιούλιο για επιχειρήσεις με έναρξη δραστηριότητας 1/1/24 έως 31/3/25
- Πολωνός καθηγητής, που δούλευε σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ το θύμα στην Αγία Παρασκευή
- Ελπιδοφόρος: Ο πόνος για τις απώλειες από τις φονικές πλημμύρες στο Τέξας διαπερνά τις καρδιές όλων μας
- Επιπλέον 30.000 επιβάτες με την 24ωρη λειτουργία των ΜΜΜ στην Αθήνα – Έρχονται 30.000 προσλήψεις
- Επίθεση σε Mask από τον CEO της Azoria Partners και αναβολή του ETF που επρόκειτο να κυκλοφορήσει
- Συνελήφθη δημοσιογράφος που φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή Ζέτα Μακρή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις