Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αυτεπάγγελτη έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού στον κλάδο κατασκευών και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκεται η υπόθεση στο συρτάρι αλλά ούτε και επισπεύδεται ξαφνικά. Αυτό απάντησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στο σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» με τίτλο «εκβιασμός πολλών δις» το οποίο αναφέρει ότι «η απερχόμενη Επιτροπή Ανταγωνισμού (μέσω διαρροών και ψιθύρων) θα δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για το καρτέλ των εργολάβων που είχε … θαμμένο στο συρτάρι της». Η εφημερίδα εκτιμά ότι η υπόθεση θα πρέπει να απασχολήσει τις εισαγγελικές αρχές ενώ κάνει αναφορά για εμπλοκή και πολιτικών προσώπων.
_x000D_
Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Ανταγωνισμού διευκρινίζει ότι:
_x000D_
– η Επιτροπή ενήργησε αυτεπαγγέλτως στον κλάδο των κατασκευών και έχει άμεσα προτεραιοποιήσει την σχετική έρευνα. Η επεξεργασία των στοιχείων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και η υπόθεση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
_x000D_
– η Eπιτροπή και «δεν εκβιάζει» αλλά ούτε και «εκβιάζεται» από κανένα.
_x000D_
Η Επιτροπή υπογραμμίζει ακόμη ότι η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται εντός του χρόνου που συνηθίζεται σε αντίστοιχες υποθέσεις σε ενωσιακό επίπεδο και επιβάλλει η έκταση και η διάρκεια των διερευνώμενων πρακτικών. «Σε καμία δε περίπτωση δεν βρέθηκε ούτε βρίσκεται στο “συρτάρι”, αλλά ούτε και επισπεύδεται ξαφνικά, όπως αναληθώς παρουσιάζεται. Η έρευνα προχωρά με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα άμυνας των ελεγχομένων και αίσθημα ευθύνης. Όσα δήθεν “διαρρέονται” σχετικά με την υπόθεση δεν έχουν σχέση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
_x000D_
«Ωστόσο, συνεχίζει η ανακοίνωση, φαίνεται ότι ορισμένοι συνεχίζουν με αμείωτη ένταση τις επιθέσεις λάσπης κατά της Αρχής για τους δικούς τους λόγους, ενώ επιδίδονται πλέον και σε αβάσιμες και συκοφαντικές επιθέσεις στο πρόσωπο του προέδρου της Αρχής, οι οποίες έχουν όλες απαντηθεί δημοσίως και στον χρόνο που έπρεπε».
_x000D_
Η επιτροπή δηλώνει τέλος ότι θα συνεχίσει απερίσπαστη το έργο που της έχει αναθέσει η ελληνική πολιτεία με στόχο τον εντοπισμό των αντι-ανταγωνιστικών συμπεριφορών, αδιακρίτως, όπου και αν αυτές εντοπίζονται, για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fourlis: Στα 82,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA, αυξημένα κατά 12,6% το 2025 – Προτεινόμενο μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Profile: Αύξηση 26,9% στα EBITDA με 13,1 εκατ. ευρώ το 2025 – Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2025
- Dotsoft: Ισχυρή αύξηση 111,5% στα EBITDA με 9,19 εκατ. ευρώ το 2025
- ΟΛΠ: Στα 132,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 1,896 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Κατάσταση επενδύσεων ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Οικονομική έκθεση ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








