Με αφορμή την ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών σχετικά με την έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί στις επιχειρήσεις που είναι κλειστές τον Απρίλιο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών Αθανάσιος Πετραλιάς ανέφερε ενδεικτικά τους κλάδους οι οποίοι θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση.
_x000D_
Όπως είπε η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού δίδεται ανεξαρτήτως μείωσης τζίρου και εντάσσονται όλες οι επιχειρήσεις που έχουν κύριο ΚΑΔ, ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα ή κύριο ΚΑΔ υποκαταστήματος στους κλάδους και τις περιοχές που επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.
Ενδεικτικά, κλάδοι που εντάσσονται στην ενίσχυση είναι: Τουρισμός, Ξενοδοχεία, Καταλύματα, Ταξιδιωτικά γραφεία, Μεταφορές, ΚΤΕΛ, Τουριστικά λεωφορεία, Πλωτές μεταφορές, Ενοικιάσεις σκαφών, Πολιτισμός, Θέατρα, Κινηματογράφοι, Συναυλιακοί χώροι, Πολιτιστική εκπαίδευση, Σχολές χορού, Τέχνες του θεάματος, Βιβλιοθήκες, Μουσεία, Ζωολογικοί κήποι, Αθλητισμός, Αθλητικές εγκαταστάσεις, Γυμναστήρια, Αθλητική εκπαίδευση, Καταστήματα ΟΠΑΠ, Παιδότοποι, Πάρκα αναψυχής, Φυσική ευεξία, Οργάνωση συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων και άλλοι κλάδοι στους οποίους εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα, βάσει των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για τα έκτακτα μέτρα προστασίας.
_x000D_
Το μέτρο υπόκειται σε έγκριση της Επιτροπής για κρατικές ενισχύσεις και το πλαίσιο είναι αυστηρά καθορισμένο στους κλάδους στους οποίους επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε η σημαντική ερμηνεύτρια Μαρινέλλα
- ΓΕΝ. ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (Ορθή Επανάληψη)
- Νέος Αρχηγός Λιμενικού Σώματος ο Αντιναύαρχος Χρήστος Κοντορούχας
- Το Ιράν στόχευσε αμερικανικό πλοίο κοντά σε λιμάνι του Ομάν
- Επιθέσεις σε λιμάνια του Κουβέιτ
- Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Πακιστάν, Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Αιγύπτου
- Μπήκαν και οι Χούθι στον πόλεμο με επιθέσεις στο Ισραήλ
- Πυραυλική επίθεση σε Αμερικανούς σε αεροπορική βάση της Σαουδικής Αραβίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








