Νέα

Σε πρόωρες εκλογές η Βρετανία τον Ιούλιο

Ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ δεν είναι δημοφιλής ούτε στους βουλευτές του

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να κυρήξει πρόωρες εκλογές την μέρα που ο πληθωρισμός έπεσε σε φυσιολογικά επίπεδα και η παράτυπη μετανάστευση δείχνει μειωμένη από τη αντίστοιχη περίοδο πέρσι – αν και η αντιπολίτευση λέει διαφορετικά.

Μόλις τελειώσει το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, ο Ρίσι Σούνακ θα πάει στον Βασιλιά Κάρολο να λάβει την επίσημη εντολή, Κατόπιν ξεκινά και επίσημα μία σύντομη προεκλογική διαδικασία.

Ο Ρίσι Σούνακ επέλεξε να αιφνιδιάσει που περίμεναν εκλογές το φθινόπωρο. Η εικόνα της οικονομίας είναι καλύτερη και το σύνθημα του αναμένεται να είναι αυτό που είπε σήμερα στη Βουλή «πρέπει να επιμείνουμε στο σχέδιο μας διότι αποδίδει».

Ομως ο ίδιος δεν είναι δημοφιλής ούτε στους βουλευτές του. Πολιτικοί συντάκτες του εθνικού τύπου μεταδίδουν πως αντάρτες των Τόρις άρχισαν να στέλνουν επιστολές όπου ζητούν ψήφο δυσπιστίας στο Ρίσι Σουνάκ μετά από αναφορές για επικείμενη ανακοίνωση γενικών εκλογών.

Οι εκλογές αναμένεται να οριστούν στις 4 Ιουλίου. Το Κοινοβούλιο θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου. Η διακοπή της Βουλής των Κοινοτήτων από 23 Μαίου έως 3 Ιουνίου ακυρώνεται.

Όπως έχουν οι δημοσκοπήσεις επί του παρόντος το Συντηρητικό κόμμα συγκεντρώνει 22,9% 85 έδρες και οι Εργατικοί 43,4% 472 έδρες.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu