Η τηλεδιάσκεψη αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της πολωνικής προεδρίας της ΕΕ
Η συντονισμένη και ενιαία απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους «αδικαιολόγητους» δασμούς, που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το αλουμίνιο και το χάλυβα, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα (12/2) μεταξύ των 27 υπουργών της Ε.Ε. για θέματα εμπορίου.
Η τηλεδιάσκεψη αυτή πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της πολωνικής προεδρίας της Ε.Ε.
Παράλληλα, στη σημερινή ενημέρωση της Επιτροπής, ο αρμόδιος εκπρόσωπος για θέματα εμπορίου Όλοφ Τζιλ απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες σχετικά με την «σταθερή και αναλογική» απάντηση στους «αδικαιολόγητους» δασμούς των ΗΠΑ, που ανακοίνωσε η πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Όπως εξήγησε, η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμα στην Επιτροπή τις λεπτομέρειες των μέτρων και ως εκ τούτου υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τους επικείμενους δασμούς. «Πρέπει να είμαστε ακριβείς», είπε ο εκπρόσωπος και δεν μπορούμε να ανακοινώσουμε την απάντησή μας.
Ο Όλοφ Τζιλ δήλωσε επίσης ότι η Επιτροπή είναι σε «συνεχή επαφή με τα 27 κράτη-μέλη», υπενθυμίζοντας ότι το εμπόριο είναι αρμοδιότητα αποκλειστικά της Ε.Ε. «Ο λόγος για τον οποίο τα κράτη-μέλη αποφάσισαν να δώσουν αυτή την εξουσία στην Επιτροπή είναι γιατί η απάντησή μας σε παγκόσμιο επίπεδο είναι περισσότερο ισχυρή όταν είμαστε ενωμένοι», πρόσθεσε ο ίδιος.
Αναφορικά με τη συνάντηση της προέδρου της Επιτροπής με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς σήμερα το απόγευμα στο Παρίσι -που θα είναι και η πρώτη μεταξύ της Ε.Ε. και της αμερικανικής κυβέρνησης -, η εκπρόσωπος Πάολα Πίνο ανέφερε ότι δεν θα συζητηθούν μόνο θέματα εμπορίου, αλλά και θέματα εξωτερικής πολιτικής. Σημείωσε ότι τέτοιου είδους συναντήσεις διαρκούν περίπου 30-45 λεπτά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jinko Solar Storage Greece: Ο κινεζικός κολοσσός των φωτοβολταικών ιδρύει εταιρεία χονδρικής ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα
- Παραίτηση Ιωάννη Παπαγεωργίου από την «Παγωτά Δωδώνη» και νέο Δ.Σ.
- Κερκυραϊκή Ζυθοποιία (Corfu Beer): Άνοδος τζίρου και κερδοφορίας με νέες επενδύσεις και προϊόντα
- The Swatch Group Greece: Νέο κατάστημα στο Μαρούσι
- ΓΙΩΤΗΣ: Νέα διανομή 1,06 εκατ. € και «φρέσκοι» ΚΑΔ
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις