Πολιτική

Σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη η Ευρωπαία Επίτροπος Ελίζα Φερέιρα

Αρχικά η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη

Η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κ. Φερέιρα θα επισκεφθεί την Μεγαλόπολη και την Τρίπολη, στα πλαίσια τριήμερης επίσκεψης στην Ελλάδα. Η Επίτροπος έρχεται για να δει από πρώτο χέρι τους τρόπους με τους οποίους η πολιτική συνοχής στηρίζει τις περιοχές αυτές όπως την Αθήνα και την Πάτρα και πώς το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης τις βοηθά να μεταβούν σε μια οικονομία μηδενικών καθαρών εκπομπών με τρόπο δίκαιο και συμπεριληπτικό.

Αρχικά η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα συναντηθεί στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, με τον οποίο θα συζητήσει τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της πολιτικής συνοχής στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα μεταβεί στην Πάτρα, όπου θα επισκεφτεί το τεχνολογικό πάρκο, όπου στεγάζονται ορισμένα καινοτόμα έργα που υποστηρίζονται από την πολιτική συνοχής.

Την Παρασκευή, η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα επισκεφθεί το Ρωμαϊκό Ωδείο, το οποίο αποκαταστάθηκε χάρη σε χρηματοδότηση από τα ταμεία της πολιτικής συνοχής. Στη συνέχεια, η Επίτροπος θα εκφωνήσει κεντρική ομιλία στη συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης. Αργότερα, η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα επισκεφθεί τη Μεγαλόπολη, μια πόλη της οποίας η οικονομία βασίζεται στον λιγνίτη, η οποία τώρα στηρίζεται από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης προκειμένου να αμβλυνθούν οι συνέπειες της μετάβασης σε μια οικονομία μηδενικών καθαρών εκπομπών.

Η Επίτροπος θα επισκεφθεί τα ορυχεία στο Λιγνιτικό Κέντρο Μεγαλόπολης και θα συναντηθεί με ενδιαφερόμενα μέρη και εργαζομένους των ορυχείων. Σύντομη συνάντηση με τον Τύπο θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο της ΔΕΗ στις 18:45 ώρα Ελλάδος.

Το βράδυ της Παρασκευής, η Επίτροπος κ. Φερέιρα θα ολοκληρώσει την ημέρα μεταβαίνοντας στην Τρίπολη, όπου θα έχει δείπνο εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δημήτρη Πτωχό. Το Σάββατο, η Επίτροπος θα συναντηθεί με 25 μαθητές και μαθήτριες από τοπικά σχολεία, με τους οποίους θα συζητήσει τι κάνει η ΕΕ για να στηρίξει την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών περιφερειών και για να καταπολεμήσει τη φυγή εγκεφάλων.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu