Ο Τραμπ ξεκαθαρίζει πως δεν επείγεται για συμφωνία με το Ιράν
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι η εκεχειρία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου παρατείνεται για ακόμη τρεις εβδομάδες, έπειτα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο με εκπροσώπους των δύο πλευρών.
Η αρχική συμφωνία κατάπαυσης του πυρός είχε τεθεί σε ισχύ στις 16 Απριλίου, ωστόσο από τότε έχουν καταγραφεί εκατέρωθεν καταγγελίες για παραβιάσεις, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία για τη σταθερότητα της συμφωνίας.
Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν πιέζονται να τερματίσουν τη σύγκρουση με το Ιράν, αλλά «ο χρόνος τελειώνει» για την Τεχεράνη λόγω των επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «ένα πυρηνικό όπλο δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιηθεί από κανέναν».
Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν νέες επιθέσεις στον νότιο Λίβανο την Παρασκευή, λίγες ώρες αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την παράταση της εκεχειρίας μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ για τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Δύο επιδρομές είχαν ως στόχο την πόλη Τουλίν, ενώ μια ξεχωριστή επίθεση έπληξε το Κίρμπετ Σελμ, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Lebanon 24.
Τα περίχωρα της Τουλίν δέχθηκαν επίσης πυροβολισμούς από πυροβολικό.
Παλαιστίνια παιδιά στο κατεχόμενο χωριό Ουμ αλ-Χάιρ της Δυτικής Όχθης διαμαρτυρήθηκαν αφότου Ισραηλινοί έποικοι έστησαν έναν φράχτη από συρματόπλεγμα που εμποδίζει την πρόσβαση στο σχολείο τους. «Ανοίξτε τον δρόμο», φώναζαν τα παιδιά στα αγγλικά, σύμφωνα με βίντεο.
“Open the road.”
Palestinian children protest at barbed wire erected by Israeli settlers in occupied West Bank village of Um al-Khair—calling for their basic right to access their school, move freely, & live without occupation.
Imagine your child facing this on the way to class pic.twitter.com/UEYzUWQUbU
— PM of Palestine (@PalestinePMO) April 23, 2026
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Το «Taxisnet του νερού»: Ενας διαγωνισμός με …βάθος και οι ερασιτεχνισμοί της ΡΑΕΕΥ
- ΗΑΕ: Αναστολή πτήσεων των ιρανικών αεροπορικών εταιρειών μέχρι νεωτέρας
- PepsiCo: Αυξάνει τις τιμές σε πατατάκια, ντιπ και αναψυκτικά
- Reuters: Διαπραγματευτές ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν σταδιακή συμφωνία για τα Στενά του Ορμούζ
- Η BNP Paribas στρέφεται στην Google Cloud για την τεχνητή νοημοσύνη
- Πετρέλαιο και ομόλογα έβαλαν φρένο στις ευρωπαϊκές αγορές
- Ερντογάν από τη Νέα Υόρκη: «Η Άγκυρα δεν αποτελεί εχθρό της Ελλάδας»
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








