Το εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών σε ευρωπαϊκό επίπεδο οδήγησε τις αποδόσεις των ομολόγων σε υψηλά έτους
Σε υψηλά έτους βρέθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου αλλά και άλλων χωρών μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Οι επενδυτές έδειξαν κάποια σημάδια ανησυχίας για ενδεχόμενες αλλαγές στην Ευρώπη, όπου ενισχύθηκαν περισσότερο κόμματα της δεξιάς πτέρυγας, ανάμεσα στα οποία και ορισμένα της λαϊκής δεξιάς.
Το εκλογικό αποτέλεσμα συμπλήρωσε τις δηλώσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Ευρώπης μετά την πτώση των επιτοκίων την προηγούμενη εβδομάδα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι θα χρειαστεί χρόνος για την επόμενη μείωση, κάτι που σημαίνει ότι θα περιμένουν πρώτα να δουν πως θα εξελιχθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό το καλοκαίρι.
Ετσι, η απόδοση του 10ετούς ομολόγους του γερμανικού δημοσίου έφθασε το 2,67% επιστρέφοντας σε επίπεδα Νοεμβρίου 2023.
Το 10ετές ελληνικό προσέγγισε απόδοση 3,75%που επίσης είναι η υψηλότερη από τον Νοέμβριο του 2023.
Στην άλλη άκρη του Ατλαντικού το 10ετές του αμερικανικού δημοσίου δεν επηρεάστηκε από τις ευρωπαϊκές εκλογές και παραμένει στα επίπεδα του 4,44% που δεν είναι τα υψηλότερα έτους (τον Μάιο είχε κάνει και 4,7%)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ρωσία: Η αποστολή Tomahawk στην Ουκρανία δεν θα βοηθήσει στον τερματισμό του πολέμου
- Κάρνεϊ: Σημείο καμπής συνομιλίες με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ για τις σχέσεις Καναδά – Κίνας
- Τουρκία: Αυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο
- Βόρεια Μακεδονία: Την Κυριακή, 2/11 ο δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών
- Ιταλία: Πιθανή αύξηση της φορολογίας στις κατοικίες βραχυχρόνιας μίσθωσης
- Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Στην Αθήνα βρίσκεται από σήμερα 1/11 η νέα Αμερικανίδα πρέσβης
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Οι πληρωμές έως τις 7 Νοεμβρίου
- Γεωργιάδης: Αφορολόγητες οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες στο Μάτι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








