Μέσα σε διάστημα μισής ώρας έγιναν οκτώ σεισμοί
Μπαράζ σεισμικών δονήσεων σημειώθηκε τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο σημείο είναι πως μέσα σε διάστημα μισής ώρας, από τις 4:30 ως τις 5:00 κατεγράφησαν οκτώ σεισμοί μεγέθους 3 ως 3,8 Ρίχτερ, δύο εξ αυτών ήταν 3,8 Ρίχτερ, μέσα σε πέντε λεπτά.
Η σεισμική ακολουθία στη θαλάσσια περιοχή της Ανύδρου μεταξύ Θήρας και Αμοργού παραμένει σταθερή, με περισσότερους από 800 σεισμούς από την 1η Φεβρουαρίου έως σήμερα με μέγεθος άνω του 3.0 (και με μέγιστο καταγεγραμμένο μέγεθος Μ 5.2).
Εγκαταλείπουν τη Σαντορίνη οι κάτοικοι του νησιού
Οι συνεχείς σεισμικές δονήσεις έχουν οδηγήσει πολλούς κατοίκους της Σαντορίνης στην εγκατάλειψη του νησιού. Για όσους μετακινήθηκαν στην Αθήνα, υπάρχει μέριμνα για την προσωρινή εγκατάστασή τους.
Είκοσι τρεις οικογένειες φιλοξενούνται από το πρωί του Σαββάτου στις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα.
Κλειστά τα σχολεία και την επόμενη εβδομάδα
Τα σχολεία σε Σαντορίνη, Ίο, Ανάφη και Αμοργό θα παραμείνουν κλειστά και την επόμενη εβδομάδα.
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι από τα τεχνικά κλιμάκια στα κτίρια των σχολικών μονάδων της Σαντορίνης και της Αμοργού, κρίνοντας τα ασφαλή.
Τουρισμός
Οι τουρίστες που ήταν στο νησί έχουν φύγει αλλά για το μέλλον προς το παρόν δεν υπάρχουν ακυρώσεις. Για το Πάσχα δεν έχουν γίνει ακυρώσεις ούτε για το καλοκαίρι σύμφωνα με τον πρόεδρο Πανελλήνιου Συλλόγου διαχειριστών ακινήτων, Ανδρέα Χίου ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε πως οι τουρίστες που βρίσκονταν τώρα στο νησί έφυγαν, οι κρατήσεις τουλάχιστον στα AirBnb δεν καταγράφουν ακυρώσεις.
Ίδιο κλίμα μετέφερε στην εκπομπή και ο πρόεδρος ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνης Παγώνης όπου σημείωσε πως «η εικόνα που παρουσιάζεται σε κρατήσεις τώρα είναι η ίδια που υπήρχε και τις προηγούμενες ημέρες» όμως υπάρχουν κάποιες ερωτήσεις σε προσωπικό επίπεδο από συνεργάτες του εξωτερικού για την κατάσταση που επικρατεί. Αναφορικά με τις αποχωρήσεις σημείωσε πως δεν έχουν φύγει οι τουρίστες; απλώς έχουν υπάρξει κάποιες μικρές μεταβολές στις ημερομηνίες για τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις