Χαιρετίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων τις χθεσινές κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης και εύχεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία εντός της εβδομάδας.
Σε σημερινή ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ αναφέρει ότι, στο πλαίσιο στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης και της ελληνικής οικονομίας, το σύνολο του τουριστικού τομέα θεωρεί αποδεκτή μια αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ διαμονής από 6,5% στο 13%, με την προϋπόθεση να διατηρηθεί η εστίαση στο 13%.
Παρόλα αυτά, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, οι δανειστές συνεχίζουν να πιέζουν την Ελλάδα να τοποθετήσει το τουριστικό πακέτο στο 23%, αναφέρει ο ΣΕΤΕ. Αν αυτό πραγματοποιηθεί, προειδοποιεί ο Σύνδεσμος, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό, καθιστώντας το τουριστικό μας προϊόν παντελώς εκτός ανταγωνισμού, δεδομένου ότι ο μέσος όρος των ανταγωνιστικών χωρών κυμαίνεται στο 8%-10%.
«Πρέπει να γίνει, για πολλοστή φορά, σαφές πως η απόφαση του επισκέπτη επηρεάζεται αναμφίβολα από το κόστος και η επιλογή του καθορίζεται πλήρως από αυτό».
Μάλιστα, ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι εξακολουθεί να μην κατανοεί «τους λόγους της επιμονής των δανειστών στην επιβολή μη ανταγωνιστικού ΦΠΑ στο ελληνικό τουριστικό προϊόν. Και ερωτούμε: Ποιος θα κερδίσει από αυτό;»
«Αναμφίβολα, η επιβολή αυτή, θα στρέψει τη ροή εκατομμυρίων τουριστών σε άλλες ανταγωνιστικές και γειτονικές χώρες, στερώντας από την Ελλάδα αναγκαία έσοδα, αρκετές μονάδες στο ήδη συρρικνωμένο ΑΕΠ και χιλιάδες θέσεις εργασίας» υπογραμμίζει ο Σύνδεσμος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Λίντσεϊ Γκρέιαμ: Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής απειλεί τη Σ. Αραβία με «συνέπειες» επειδή δεν πλήττει το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μετρίασαν τις απώλειες με το βλέμμα στις τιμές του πετρελαίου
- Ευρώπη Holdings: Ο Ιγνάτιος Κόκκαλης επικεφαλής Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων
- Πούτιν για διανομή πετρελαίου: Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε ξανά με τους Ευρωπαίους
- ΕΧΑΕ: Έκτακτη Γενική Συνέλευση 1 Απριλίου για αλλαγές στο καταστατικό και τις αμοιβές
- Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου για τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στο Ιράν
- Μακρόν στα ελληνικά: Ευθύνη μας να αποτρέψουμε μια κλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο
- ΥΠΕΞ Ιράν: Τα πετρελαιοφόρα που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ «πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








