Αρνητική επίδραση σε αφίξεις και έσοδα λόγω του Brexit αναμένει για φέτος ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), σύμφωνα με ειδική του μελέτη.
Συγκεκριμένα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι ο ελληνικός τουρισμός θα πληγεί από την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., λόγω της παρατηρούμενης αβεβαιότητας και της διολίσθησης της λίρας.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, το 50% των Βρετανών προγραμματίζει τις διακοπές του το τελευταίο δίμηνο, ενώ το 30% τον τελευταίο μήνα.
Παράλληλα, ο ΣΕΤΕ εκτιμά ότι αρνητικές επιπτώσεις θα παρατηρηθούν και σε άλλες μορφές – μη εποχικών – ταξιδιών αναψυχής, όπως ο τουρισμός πόλεων, ο πολιτιστικός τουρισμός και η αγορά συνεδρίων, εταιρικών συναντήσεων και ταξιδιών κινήτρων.
Η σημασία της βρετανικής αγοράς είναι καίρια για τον ελληνικό τουρισμό, δεδομένου του μεγάλου μεγέθους της (2,4 εκατ. επισκέπτες και 2 δισ. ευρώ το 2015) αλλά και του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης που παρουσίαζε το 2016, σπεύδει να επισημάνει ο Σύνδεσμος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Νέες επαναγορές μετοχών από τη ΔΕΗ – Απέκτησε 309.759 ίδιες μετοχές σε πέντε συνεδριάσεις
- Στην Αθήνα ο Μπραντ Πιτ για γυρίσματα της νέας του ταινίας
- Wella Hellas: Αύξησε κατά 9% τον τζίρο της και πήγε Κύπρο το 2025
- Νέα πλατφόρμα ΑΙ για τον τομέα της υγείας από την Amazon Web Services
- Αμερικανικό το χτύπημα στο σχολείο με τα δεκάδες παιδιά θύματα δείχνει έρευνα
- Four Seasons: Βάζει περισσότερη Ελλάδα στο πρόγραμμά luxury κρουαζιέρας της για το 2027
- Η Microsoft φέρνει το Project Helix ως το επόμενο Xbox το οποίο θα παίζει και PC games
- DHL: Αβέβαιο το γεωπολιτικό περιβάλλον το 2026, με φόντο μικρή πτώση των εσόδων για το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








