Επιχειρήσεις

Shein: Οδεύει προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και όχι της Νέας Υόρκης

Πρόκειται για την κινεζική εταιρεία στο χώρο της μόδας, που αναπτύσσεται κυρίως μέσω e-commerce και έχει πωλήσεις 30 δισ. δολαρίων

Η κινέζικη εταιρεία Shein που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας κυρίως μέσω διαδικτύου και είναι γνωστή για τα τοπ των 5$ και τα φορέματά των 10$, υπέβαλε έγγραφα στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (FCA) της Βρετανίας, ξεκινώντας την διαδικασία εισαγωγής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters. Η εταιρεία που ιδρύθηκε στην Κίνα, η αξία της οποίας ήταν 66 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο συγκέντρωσης κεφαλαίων πέρυσι, άρχισε να διερευνά την εισαγωγή στο στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Το αρχικό σχέδιο της Shein ήταν να εισαχθεί στη Νέα Υόρκη αλλά αποκλείστηκε λόγω των ρυθμιστικών αρχών.

Δεν είναι σαφές, αναφέρει το Reuters πότε η Shein θα ξεκινήσει την δημόσια προσφορά μετοχών.

Η Shein ενημέρωσε επίσημα τη ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών της Κίνας (CSRC) σχετικά με την αλλαγή του τόπου εισαγωγής της, ανέφεραν οι πηγές, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Κινητών Αξιών (CSRC), σύμφωνα με τις πηγές.

Με το πράσινο φως τόσο από την FCA όσο και από την CSRC, η Shein θα ήταν σε θέση να δηλώσει δημόσια την πρόθεσή της να εισέλθει στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Πρόκειται για μια εταιρεία που αναπτύσσεται με γεωμετρικό ρυθμό με τις ετήσιες πωλήσεις της να ξεπερνούν τα 30 δισ. δολάρια, δηλαδή πολύ κοντά στα μεγέθη της Zara και πάνω από τις πωλήσεις της H&M. Σε ότι αφορά τα κέρδη της είναι πάνω από 2 δισ. δολάρια. Η κερδοφορία της είναι υψηλότερη από αυτή της σουηδικής H&M και των βρετανικών Primark και Next.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu