Δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά, αλλά επιφυλάσσεται να το κάνει, σε περίπτωση που η BP λάβει προσφορά από άλλο ενδιαφερόμενο μέρος
Η Shell δήλωσε ότι δεν έχει «καμία πρόθεση» να υποβάλει προσφορά για την ανταγωνίστρια BP, μετά από μήνες εικασιών σχετικά με μια πιθανή συνένωση-ορόσημο μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πετρελαϊκών εταιρειών του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μεταδίδουν οι :Financial Times.
Σε ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη, η Shell ανέφερε ότι δεν προτίθεται να υποβάλει προσφορά, αλλά επιφυλάσσεται να το πράξει σε περίπτωση που η BP λάβει προσφορά από άλλο ενδιαφερόμενο μέρος.
Η Shell την Τετάρτη είχε διαψεύσει ότι βρισκόταν σε συζητήσεις για την εξαγορά της BP μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι οι εταιρείες βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο διαπραγματεύσεων σχετικά με μια συμφωνία για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου ενεργειακού ομίλου αξίας άνω των 200 δισ. λιρών.
Σήμερα, η Shell πρόσθεσε ότι «δεν εξετάζει ενεργά το ενδεχόμενο υποβολής προσφοράς για την BP και επιβεβαιώνει ότι δεν έχει προβεί σε προσέγγιση και δεν έχουν πραγματοποιηθεί συνομιλίες με την BP σχετικά με πιθανή προσφορά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Campari: Πουλάει τις μάρκες Cinzano και Frattina για 100 εκατ. ευρώ
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το ενημερωτικό και στο πληροφοριακό δελτίο της Metlen
- Fais Group: Αλλαγή στη χρήση μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων
- Intralot: Υπέγραψε 10ετή επέκταση συμβολαίου με τη Λοταρία του Άινταχο
- Ευρωπαϊκές αγορές; Έκλεισαν με κέρδη – Κερδισμένες οι αμυντικές μετοχές
- Ιράν: Αναστέλλει την συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας
- Χίος: 31χρονη Γεωργιανή κρίθηκε ένοχη για εμπρησμό από αμέλεια
- Frigoglass: Στο 15,33% το ποσοστό της Tricorporación
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις