Από το τμήμα μελετών για τις χαμηλές εκπομπές άνθρακα
Η Shell είναι αποφασισμένη να περικόψει περίπου το 15% του εργατικού δυναμικού της που εργάζεται στο τμήμα λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και θα μειώσει τις εργασίες της πάνω στο υδρογόνο, στο πλαίσιο της προσπάθειας του διευθύνοντος συμβούλου Wael Sawan να αυξήσει τα κέρδη της.
Οι περικοπές προσωπικού και οι οργανωτικές αλλαγές έρχονται μετά την υπόσχεση του Sawan, ο οποίος ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας τον Ιανουάριο, να αναμορφώσει τη στρατηγική της Shell ώστε να επικεντρωθεί σε έργα υψηλότερου περιθωρίου κέρδους, να σταθεροποιήσει την παραγωγή πετρελαίου και να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου.
Η Shell θα περικόψει 200 θέσεις εργασίας το 2024 και έχει θέσει άλλες 130 θέσεις υπό επανεξέταση στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του προσωπικού της μονάδας, η οποία αριθμεί περίπου 1.300 υπαλλήλους, επιβεβαίωσε η εταιρεία απαντώντας σε ερώτημα του Reuters.
Ορισμένες από αυτές τις θέσεις θα ενσωματωθούν σε άλλα τμήματα της Shell, η οποία απασχολεί περισσότερους από 90.000 εργαζόμενους, πρόσθεσε η εταιρεία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ιταλία: Δυο νεκροί και πέντε τραυματίες από χιονοστιβάδα στο Άνω Αδίγη
- Πλακιάς: Όποιος στη δίκη για τα Τέμπη σπιλώσει την μνήμη των παιδιών μου, θα ισοπεδωθεί
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Θα υπάρξουν αποζημιώσεις εξ αιτίας των μέτρων για τον αφθώδης πυρετό
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων – 1 εκατ. ευρώ η ζημιά για το Δημόσιο
- Το στοίχημα της Μελόνι σε ένα δημοψήφισμα για το δικαστικό σύστημα
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Δίωξη για 4 κακουργήματα άσκησε ο εισαγγελέας στον γκαλερίστα
- Αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας κατά την περίοδο εορτασμού της 25ης Μαρτίου 2026
- Είκοσι χώρες δηλώνουν έτοιμες να συμβάλουν στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








