Διεθνή

Shell: Ο κολοσσός έκανε… κολοσσιαία «βουτιά» 56% στα κέρδη το β΄ τρίμηνο

Απότομη πτώση των κερδών του δεύτερου τριμήνου σε ετήσια βάση ανακοίνωσε ο βρετανικός πετρελαϊκός κολοσσός, επικαλούμενος τις χαμηλότερες τιμές των ορυκτών καυσίμων και τα περιθώρια διύλισης

Βουτιά 56% στα 5,07 δισ. δολάρια σημείωσε το δεύτερο τρίμηνο η κερδοφορία της Shell λόγω της κατακόρυφης πτώσης των τιμών πετρελαίου και φυσικού αερίου από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η Shell δημοσίευσε προσαρμοσμένα κέρδη 5,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε στα τέλη Ιουνίου. Το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 6 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συγκεντρώνει η Refinitiv.

Η εταιρεία ανέφερε προσαρμοσμένα κέρδη 11,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο του περασμένου έτους και 9,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.

Η Shell αύξησε το τριμηνιαίο μέρισμά της κατά 15% στα 0,33 δολάρια ανά μετοχή, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως στα μέσα Ιουνίου. Ανακοίνωσε επίσης επαναγορές μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ένα πρόγραμμα που αναμένεται να ολοκληρώσει τους επόμενους τρεις μήνες.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο χρηματιστήριο του Λονδίνου υποχωρούσαν 1,6% το πρωί της Πέμπτης.

TAGS:

close menu