Οι εταιρίες βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα βρίσκονται αντιμέτωπες με κλιμακούμενη πίεση για την υιοθέτηση πρακτικών χαμηλής εκπομπής άνθρακα
Η γερμανική Siemens Energy που έχει ηγετική θέση στον τομέα της τεχνολογίας, βελτιώνει τη συνεργασία της με Κινέζους συνεργάτες της στον τομέα της εφοδιαστικής αλυσίδας για τη διαχείριση της ενέργειας και των εκπομπών άνθρακα, καθώς το Πεκίνο επιταχύνει την διαδικασία της πράσινης μετάβασής του και οι παγκόσμιες ρυθμιστικές αρχές καθιστούν πιο αυστηρές τις απαιτήσεις τους για τις εκπομπές άνθρακα.
Οι εταιρίες βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα βρίσκονται αντιμέτωπες με κλιμακούμενη πίεση για την υιοθέτηση πρακτικών χαμηλής εκπομπής άνθρακα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από εσωτερικούς κανονισμούς, αλλά και διεθνείς μηχανισμούς, όπως, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός, Carbon Border Adjustment Mechanism (CBAM).
Έτσι, οι μονάδες βιομηχανικής παραγωγής στην Κίνα μετασχηματίζονται όλο και περισσότερο από τη διαχείριση των δικών τους εκπομπών, προς την κατεύθυνση της εποπτείας του αποτυπώματος άνθρακα για το σύνολο των εφοδιαστικών αλυσίδων με τις οποίες συνεργάζονται.
Ειδικοί στις εξελίξεις της κινεζικής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα εξαρτάται όλο και περισσότερο “από τη συνεργασία στην αλυσίδα εφοδιασμού”, η οποία θα υποστηρίζεται από εξελιγμένα εργαλεία διαχείρισης της ενέργειας που καθιστούν δυνατή την ακριβή ιχνηλάτηση, αλλά και τη μείωση των εκπομπών άνθρακα σε όλες τις διαδικασίες της βιομηχανικής παραγωγής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Berkshire Hathaway: Σε υψηλό 15 μηνών η μετοχή μετά τις κινήσεις Άμπελ και τα ισχυρά κέρδη
- Σπίρτζης για Αρειο Πάγο και υποκλοπές: Παρακμή και συγκάλυψη
- ΗΠΑ: Κάτω από τα 300 εκατ. βαρέλια τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου – Χαμηλό 43 ετών
- Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα, σε επίπεδα ρεκόρ ο Stoxx 600 – Πετρέλαιο και Ορμούζ στο επίκεντρο
- Κολομβία: Τουλάχιστον 52 νεκροί από ισχυρό σεισμό 7,4 Ρίχτερ – Κατέρρευσαν κτίρια, εγκλωβισμένοι στα ερείπια
- Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Κοκκινόχωμα Καβάλας – Μήνυμα από το 112
- Λεονάρντο Ντι Κάπριο: Μπαίνει στη μάχη για ένα απειλούμενο βάτραχο από ενεργειακό έργο στη Χιλή
- Mέτρα περιορισμού της χρήσης του νερού σχεδόν στο 70% της Γαλλίας
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








