Βρίσκονταν στην Mondelez τα τελευταία 4 1/2 χρόνια
Έχοντας τις ΗΠΑ ως βάση του και ερχόμενος στην Ελλάδα για κάποιους μήνες το χρόνο, ο Κώστας Γεωργακόπουλος, ο οποίος έστησε τα προηγούμενα χρόνια ένα παγκόσμιο hub τεχνολογίας και κυβερνοασφάλειας για την Mondelez International χρησιμοποιώντας ελληνικό ταλέντο για να το στελεχώσει, βρίσκεται πλέον σε άλλη εταιρεία, φαρμακευτική αυτή τη φορά, την Pfizer.
Ο κ. Γεωργακόπουλος αναλαμβάνει στη Pfizer το ρόλο του Global Chief Technology & Information Security Officer, μια θέση ιδιαίτερα σημαντική αν αναλογιστεί κανείς τη σωρεία κυβερνοεπιθέσεων που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια.
Ο ίδιος ανέφερε σχετικά στα Social media: «Ξεκινάω μια νέα και συναρπαστική ευκαιρία στην Pfizer ως Global CISO. Νιώθω ευγνώμων και ταπεινός που εργάζομαι σε έναν οργανισμό παγκόσμιας κλάσης που έχει δεσμευτεί να βελτιώνει τη ζωή των ασθενών σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής τους! Θέλω επίσης να ευχαριστήσω την Mondelez International για την ευκαιρία να ηγηθώ των οργανισμών CTO και CISO τα τελευταία 4,5 χρόνια! Υπήρξαν τόσες πολλές εκπληκτικές στιγμές, όπως η δημιουργία μιας ομάδας μηχανικών παγκόσμιας κλάσης με επικεφαλής τον Chris Hesse, η διαπραγμάτευση μιας κορυφαίας εμπορικής συμφωνίας με την AWS με εκατομμύρια εξοικονομήσεις, η εδραίωση της συμφωνίας SAP RISE, καθώς και η εξοικονόμηση δεκάδων εκατομμυρίων σε ασφάλιστρα Cyber Insurance, μεταξύ πολλών άλλων, αλλά η πιο ικανοποιητική ήταν η συνεργασία ανάμεσα σε εξαιρετικούς ηγέτες της τεχνολογίας και του κυβερνοχώρου, για την οποία είμαι ευγνώμων».
Η πορεία του κ. Γεωργακόπουλου ως στέλεχος κυβερνοασφάλειας είναι αξιοσημείωτη, καθώς έχει περάσει μέσα στα χρόνια από μεγάλες εταιρείες όπως η Procter & Gamble, η UBS, η Nasdaq, η τράπεζα της Κίνας κλπ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Lidl Hellas: Στα 1.150 ευρώ ο κατώτατος μισθός των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ
- Ντάρεν Γουντς (CEO ExxonMobil): Δεν επενδύουμε στη Βενεζουέλα αν δεν εκδημοκρατιστεί
- CSG και ΕΑΣ συστήνουν την κοινοπραξία Hellenic Ammunition στο Λαύριο για παραγωγή πυρομαχικών
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
- ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε. - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το άρθρο 14 του Ν. 3556/2007
- Wall Street: Κινείται πτωτικά μετά την ανακοίνωση διορισμού στη Fed του Κέβιν Γουόρς
- Πετρέλαιο: Στα 70,50 δολάρια υποχώρησε το βαρέλι μετά τον πιθανό διάλογο Τραμπ – Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα
- Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για «επικείμενη οικονομική κατάρρευση» του OHE
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








