Έκρυθμη η κατάσταση στην Τουρκία
Σήμερα Σάββατο ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον εισαγγελέα και δικαστή.
Χθες Παρασκευή, επί ώρες, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, κατέθετε για τις εις βάρος του κατηγορίες περί διαφθοράς, απορρίπτοντάς τες στο σύνολό τους.
Από τη δική του πλευρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην πρώτη του τοποθέτηση για το θέμα, έκανε λόγο για θεατρινισμούς της αντιπολίτευσης.
Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη στην Κωνσταντινούπολη, καθώς εντείνονται οι ογκώδεις διαδηλώσεις για τη σύλληψη και προφυλάκιση του Εκρέμ Ιμάμογλου.
Για άλλη μία μέρα χθες και παρά την ανανέωση της απαγόρευσης συγκεντρώσεων, χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης. Ένοπλοι που επέβαιναν σε μηχανάκι πυροβόλησαν οκτώ φορές την πρόσοψη του προξενείου του Ιράκ, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Η αστυνομία χρησιμοποίησε σπρέι πιπεριού και δακρυγόνα για να απωθήσει εκατοντάδες διαδηλωτές που προσπάθησαν να σπάσουν ένα οδόφραγμα μπροστά από το ιστορικό υδραγωγείο και πέταξαν εναντίον τους φωτοβολίδες, πέτρες και άλλα αντικείμενα.
Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε πως 300.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, για να στηρίξουν τον δήμαρχο.
Κανόνια νερού χρησιμοποιήθηκαν για να διαλύσουν διαδηλώσεις στην Άγκυρα, καθώς και στην Σμύρνη. Σημειώθηκαν τουλάχιστον 97 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών.
Turkey: Opposition says 300.000 people on the streets now in support of Istanbul’s mayor, Ekrem Imamoglu Protests today in other 45 cities. pic.twitter.com/LkMUwAzpRG
— AlexandruC4 (@AlexandruC4) March 21, 2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: S&P 500 και Nasdaq ανοδικά, ο Dow Jones οριακά χαμηλότερα
- Νέος διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος στη Θέων Αισθητήρες (Theon Sensors)
- Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ): Έσοδα 11,357 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 9,5 εκατ. ευρώ κρατική επιχορήγηση
- Η Wolt κάνει την έκπληξη και μπαίνει στον κλάδο των couriers, λανσάροντας υπηρεσίες αποστολής και παραλαβής δεμάτων
- ΕΧΑΕ: «Δίκαιο και εύλογο» το τίμημα στη δημόσια πρόταση από Euronext
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη 2% για τον γαλλικό CAC 40 – Άλμα 12% για LVMH
- Καραμανλής: «Αν υποτιμηθεί η αμφισβήτηση των Θεσμών από την κοινωνία, βαδίζουμε ολοταχώς σε πολιτική κρίση»
- Κουρμέντζα – Εξεταστική ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Τυχεροπούλου πλήρωσε το 80% των δεσμευμένων ΑΦΜ και του «Φραπέ»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις