Με την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό.
Πρόκειται για μια συνάντηση ιδιαίτερης κρισιμότητας, καθώς την επόμενη ημέρα (24 Απριλίου) συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνη στη Ρίγα της Λετονίας, με αντικείμενο την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας – πιστωτών στο πλαίσιο του Brussels Group.
Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι
Πάντως, η γερμανική πλευρά τηρεί ουδέτερη στάση, καθώς σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Angela Merkel
δεν υπάρχει καμία συνεννόηση για αυτή τη συνάντηση.
Πάντως, ο ίδιος απέφυγε τόσο να επιβεβαιώσει όσο και να διαψεύσει την αυριανή συνάντηση της Καγκελαρίου με τον Αλέξη Τσίπρα.
Μάλιστα όπως μετέδωσε η ΝΕΡΙΤ, η εκπρόσωπος της Merkel ούτε λίγο ούτε πολύ η Γερμανίδα καγκελάριος έμαθε από τα δημοσιεύματα ότι την Πέμπτη θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Merkel, δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των δυο πλευρών, σημειώνοντας πως ούτως ή άλλως οι δυο ηγέτες θα ειδωθούν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί, πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, είπε πως η πραγματοποίηση της συνάντησης Τσίπρα – Μέρκελ στις Βρυξέλλες είναι προϊόν αμοιβαίας βούλησης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Pfizer Hellas: Άγγιξε τα 500 εκατ. ευρώ ο τζίρος με εντυπωσιακή πορεία για το κέντρο της Θεσσαλονίκης με έσοδα 79 εκατ. ευρώ
- Κάγια Κάλας: Από Σεπτέμβριο το νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- ΗΠΑ: Άλλες 407 κατηγορίες προϊόντων στη λίστα δασμών χάλυβα και αλουμινίου
- Black Hills και NorthWestern Energy δημιουργούν επιχείρηση ηλεκτρικής ενέργειας αξίας 15,4 δισ. δολαρίων
- ΕΧΑΕ: Στο 1,17% το έμμεσο ποσοστό της Morgan Stanley
- Φινλανδία: Νεκρός 30χρονος βουλευτής μέσα στο κοινοβούλιο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με κέρδη, απώλειες οι αμυντικές μετοχές
- Στη Μόσχα πρότεινε ο Πούτιν να συναντήσει τον Ζελένσκι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις