Να μην περιοριστεί στις αψιμαχίες για την αμφισβήτηση προηγούμενων υποχρεώσεων καλεί την κυβέρνηση ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, υπογραμμίζοντας το θετικό κλίμα που επικρατεί στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη και προειδοποιεί ότι αυτό μπορεί να αλλάξει, αν η Ελλάδα ταυτιστεί με τις περιθωριακές κινήσεις διαμαρτυρίας στον ευρωπαϊκό χώρο.
Σε ομιλία του στην Καρλσρούη, ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε ότι «ο διάλογος με την Ελλάδα θεωρείται επιβεβλημένος», για να προσθέσει:
«Διάλογος, όμως, που αναμένεται να οδηγήσει στην οριστική λύση του ελληνικού προβλήματος. Θα συμβάλει έτσι στην ανάδειξη θεμάτων όπως η οικονομική στήριξη της ευρωπαϊκής περιφέρειας», ανέφερε.
Η Ελλάδα, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης, θα πρέπει να αξιοποιήσει αυτή την ευκαιρία, καθώς εάν «περιοριστεί σε αψιμαχίες για θέματα, όπως την αμφισβήτηση προηγούμενων υποχρεώσεων της, θα χάσει τη στήριξη που έχει κερδίσει και κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως μη συνεργάσιμη χώρα».
Η ευρωπαϊκή κοινή γνώμη στηρίζει αλλαγές πολιτικής στην Ένωση και περιμένει τη θετική συμβολή της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ προειδοποίησε ότι κινδυνεύει να αλλάξει στάση, «αν η Ελλάδα ταυτιστεί με τις περιθωριακές κινήσεις διαμαρτυρίας στον ευρωπαϊκό χώρο».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euronext: Αύξηση 12,6% για τα EBITDA το γ’ τρίμηνο – Στα 169,0 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη
- Πιερρακάκης: Επί ΣΥΡΙΖΑ έκλεισαν 77 υποκαταστήματα ΕΛΤΑ και έγιναν 100 εκατ. ευρώ απευθείας αναθέσεις
- Έλι Κοέν: Ξανά στο τραπέζι ο αγωγός αερίου από Ισραήλ μέσω Κύπρου – Ελλάδας
- Lamda: Στις 12 Νοεμβρίου ξεκινάει η δημόσια προσφορά για το 7ετές ομόλογο έως 500 εκατ. ευρώ
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 14,5% από Air France – KLM
- Σομαλία: 5 Έλληνες στο πλήρωμα του τάνκερ της Latsco Marine που κατέλαβαν πειρατές
- Πιερρακάκης για κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ: Δεν ήταν μόνο επικοινωνιακό, αλλά και επιχειρησιακό λάθος
- ElvalHalcor: Όγδοη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








